Henkilö piirtää.

Palvelukeskusten toimintaa avataan maltillisesti 13. syyskuuta alkaen

Maanantaista 13. syyskuuta alkaen asiakkaat voivat varata ajan sosiaaliohjaajan palveluneuvontaan ja ohjaukseen. Aika varataan soittamalla oman palvelukeskuksen sosiaaliohjaajalle. Myös asiakastietokoneiden omatoiminen käyttö ajanvarauksella on jälleen mahdollista useimmissa palvelukeskuksissa. Tietokoneaika varataan soittamalla palvelukeskuksen neuvontaan. Palvelut ovat avoinna arkisin klo 8–16.

Kaikille avoimet palvelut, kuten kuntosali, saunat ja avoin ryhmätoiminta, pysyvät suljettuna ainakin 30. syyskuuta saakka. Myös ravintolat pysyvät pääosin kiinni.

– Avaamme toimintaa maltillisesti ja seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä. Valmistaudumme jo avaamaan lisää palveluja, mutta vielä emme osaa sanoa tarkkaa päivämäärää uusille avautumisille. Tiedotamme tästä erikseen, heti kun se on mahdollista, palvelualueen johtaja Helena Venetvaara kertoo.

Tuettua ryhmätoimintaa laajennetaan

Uusia tuettuja ryhmiä avataan eniten tukea tarvitseville asiakkaille. Myös jo käynnissä oleviin ryhmiin voidaan ottaa lisää asiakkaita.

Ryhmiä kohdennetaan toistaiseksi muun muassa kotihoidon asiakkaille, omaishoitajille ja omaishoidettaville sekä yksinäisyydestä ja päihdeongelmista kärsiville. Ryhmiin osallistuvat kutsutaan erikseen mukaan toimintaan.

Kaikissa palveluissa noudatetaan suojautumisohjeita

Palvelukeskusten kaikissa toiminnoissa noudatetaan voimassa olevia suojautumisohjeita. Myös asiakkaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia ja huolehtivan hyvästä käsihygieniasta.

Kaikessa ryhmätoiminnassa ryhmäkoot ovat rajattuja ja ryhmätapaamisen aikana kiinnitetään huomioita riittäviin turvaväleihin.

Palvelukeskusten yhteystiedot löydät kaupungin verkkosivuilta. Tarkemmat tiedot oman palvelukeskuksesi palveluista saat soittamalla palvelukeskuksen neuvontaan.


Kuva: Katja Kinnunen

Uutista päivitetty 13.9. klo 12.27. Lisätty maininta, että asiakastietokoneen käyttö on mahdollista useimmissa toimipisteissä. Lisätietoja palvelukeskusten palveluista saa soittamalla palvelukeskuksen neuvontaan.