Päihdehoitoa Startista heinäkuussa myös etänä

Startti on neljän kerran matalan kynnyksen ryhmäkokonaisuus niille, jotka haluavat pohtia omaa päihteiden käyttöään. Startissa asiakkaat saavat tietoa päihdepalveluista ja työkaluja oman tilanteensa arviointiin ja omahoitoon. Asiakas voi varata ryhmän jälkeen henkilökohtaisen ajan hoidon tarpeen arvioon, jossa suunnitellaan asiakkaan tarpeista lähtevä hoito-ohjelma. Normaalisti ryhmään osallistuminen ei edellytä asiakastietojen avaamista tai hoitoon sitoutumista, ja siihen voi osallistua anonyymisti.

Startteja järjestetään Kalasataman, Laakson, Malmin ja Vuosaaren päihdepoliklinikoilla. Heinäkuussa käynnistyy myös etänä järjestettävä Etästartti. Niin kauan kuin joudumme tekemään erikoisjärjestelyitä koronatilanteen vuoksi, kaikkiin ryhmiin täytyy ilmoittautua puhelimitse päihdepoliklinikan toimistoon tai omalle työntekijälle ja antaa puhelinnumeronsa.

Startti-ryhmien aikataulut


Katso videoita Startin teemoista

Olemme tehneet lyhyitä videoita Startin teemoista. Katsottavina ovat vertaistarinat riippuvuudesta, toipumisesta sekä vertaistuesta sekä info Helsingin kaupungin päihdepalveluista. Kolmen ensimmäisen videon teemoista on kokemuksistaan kirjoittanut Helsingin kaupungin päihdepoliklinikoiden vertainen. Pyrimmekin aina siihen, että Starteissa on mukana päihdepoliklinikan työntekijöiden lisäksi myös vertaisia, jotka ovat toipuneet päihderiippuvuudesta ja voivat antaa toivoa siitä, että toipuminen on mahdollista kaikille.