""

Osallistu uuteen parisuhde ja seksuaalisuus -perhevalmennusosioon

Mistä ja miten rakentuu hyvinvoiva parisuhde?  Miten säilyttää tunneyhteys ristiriidoista huolimatta? Miten lapsen syntymä tavallisesti vaikuttaa parisuhteeseen? Entä seksuaalisuus odotusaikana, synnytyksen jälkeen ja lapsiperhearjessa?

Syksyn 2022 aikana neuvolan perhevalmennuksessa pilotoidaan Teams-valmennuksena Parisuhde ja seksuaalisuus -osio. Pilottivalmennus on suomenkielinen, ja siihen voi osallistua ensisynnyttäjä yksin tai kumppaninsa kanssa missä raskauden vaiheessa tahansa.

Pilotissa on yhteistyökumppanina Q-teatterin yhteisöteatterin alaisuudessa toimiva teatteriryhmä Hyvä Kätilö. Tavoitteena on hyvinvoinnin tukeminen taidelähtöisiä menetelmiä käyttäen. Vanhemmuutta, parisuhdetta ja ajatuksia lapsen syntymästä käsitellään spontaanin, vuorovaikutteisen tarinateatterin keinoin erillisessä teatteri-illassa, johon ilmoittaudutaan perhevalmennuksessa saatavan linkin kautta. Käytettävissä olevien tilojen vuoksi teatteriin pääsee rajallinen määrä perhevalmennukseen osallistuneita ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit myös osallistua vain Teams-valmennukseen.

Valmennuksesta vastaavat neuvolan parisuhteen tuen projektissa työskennellyt terveydenhoitaja Marika Anttila sekä terveydenhoitaja Satu Räisänen.

Pyydämme pilottiin osallistuneilta anonyymisti lyhyen palautteen, jotta voimme arvioida ja kehittää valmennusta.

Teams-valmennus

  • ke 5.10. klo 15.30-17.30
  • ke 26.10.klo 15.30-17.30

Ajanvaraus: Maisassa tehtävää ajanvarausta varten tarvitset ajanvaraustiketin, jonka voit pyytää terveydenhoitajalta vastaanotolla tai Maisan kautta tai puhelinpalvelusta. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan ajankohdan.

Tarinateatteri

  • to 6.10. klo 18-19.30 Q-teatteri, Puoli-Q:n näyttämö, Tunturikatu 16 (noin 30-40 hlöä)
  • ma 7.11. klo 18.-19.30 Kanneltalo, auditorio, Klaneettitie 5 (noin 50 hlöä)
  • ti 8.11. klo 18-19.30 Malmitalo, Pieni Sali, Ala-Malmin tori 1 (noin 50 hlöä)

Ajanvaraus: Ilmoittautumislinkki annetaan perhevalmennuksessa. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan ajankohdan ja paikan. Teatteripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kunnes maksimiosallistujamäärä on täynnä.

Esitys on maksuton ja kestää noin 1,5 tuntia.

Kuvituskuva: Mari Huhtanen