Kaksi miestä katsovat toisiaan silmiin.

Kehitysvammaisten terveydenhoitopalveluihin kehitetään uutta mallia – vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kehitysvammaisten henkilöiden terveyspalveluita ja palveluketjuja kehitetään Uudellamaalla. Kehitystyön tuloksena luodaan malli, jossa kehitysvammaisten palveluiden hoitopolut ovat saumattomia, yhteistyö eri palveluiden välillä toimii ja palvelut vastaavat kehitysvammaisten henkilöiden tarpeisiin.

Mallia kehitetään yhdessä kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä kanssa. Nyt haetaan vastaajia kyselyyn, jonka avulla selvitetään kehitysvammaisten henkilöiden terveyspalveluiden nykytilaa. Kysely on avoinna 2.12.2020 saakka. Vastaaminen on vapaaehtoista, eikä kysymyksiin ole oikeaa tai väärää vastausta. Vastaukset ovat nimettömiä ja niitä käsitellään luottamuksellisesti.

Vastaa sähköiseen kyselyyn tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/B0372D13F2931674

Osallistu kehittämistyöhön

Jos haluat osallistua laajemmin kehitysvammaisten terveyspalveluiden kehittämiseen, lähetä viesti Tiina Hännikäiselle tiina.hannikainen@espoo.fi. Kerro viestissä nimesi ja puhelinnumerosi. Kerro myös, oletko itse täysi-ikäinen kehitysvammainen, alaikäisen lapsen huoltaja, vai kehitysvammaisen henkilön asioita hoitava läheinen, avustaja tai hoitaja. Mainitse viestissäsi, että haluat mukaan kehitysvammaisten palveluiden kehittämiseen.

Kehitysvammaisten henkilöiden palvelumallia kehittävät Uudenmaan alueen kunnat, terveydenhuollon kuntayhtymät ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Myös Helsingin kaupunki on mukana kehitystyössä.

Kuva: Nathan Anderson / Unsplash