Koskelassa kilisteltiin kesälle – tapahtumaan osallistui yli 300 henkilöä

Koskelan monipuolisessa palvelukeskuksessa vietettiin keskiviikkona 10.7. ”Oodi kesälle” –tapahtumaa, jossa juhlittiin kesää sekä keskuksen asukkaita, asiakkaita ja omaisia. Vieraat nauttivat kesäisestä ohjelmasta kreikkalaisten piirakoiden, Pommacin ja mansikoiden kera. Tapahtuma huipentui iskelmälaulaja Anne Mattilan ulkoilmakonserttiin.

Sää suosi ja tapahtuma houkutteli paikalle satoja vieraita, jotka viettivät kesäpäivää Myötätuuli-puistoalueella. Osa vieraista oli käynyt palvelukeskuksen vastaavissa tapahtumissa aikaisemminkin, sillä niitä järjestetään keskiviikkoisin toukokuun alusta syyskuun loppuun. Keskiviikkona 17.7. on mm. mummodiskot jäätelöbaarilla. Osa osallistui kuitenkin ensimmäistä kertaa, kuten asukas Mattijuhani Koponen.

”Mielenkiintoista päästä tänne osallistumaan, tulin vasta eilen asukkaaksi tänne Koskelaan eli tämä on ensimmäinen tapahtuma, johon osallistun. On kaiken lisäksi kaunis kesäpäivä ja lämmin sää, mikä on todella mukavaa. Anne Mattilaa en ole aikaisemmin nähnyt, niin sitä odotan”, Mattijuhani esitti.

Palvelukeskuksen johtaja Anneli Walldén kertoi, että tapahtumaa on valmisteltu todella pitkään. ”Konsertti, teltat ja tarjoilut ovat mahdollisia lahjoituksien takia. Lahjoitukset ovat myös mahdollistaneet sen, että kotihoidon asiakkaat voitiin hakea takseilla tänne paikan päälle. Ihanaa pystyä tarjoamaan näin hyvää ohjelmaa vieraille.”

Anneli avasi tapahtuman toivottamalla kaikki tervetulleeksi ja esittelemällä päivän esiintyjät. Seuraavaksi sairaalapastori Anne-Mari Oikarinen veti hartauden ja yhteislaulut kanttori Mikko Heleniuksen säestämänä. Yhteislaulussa laulettiin suomeksi ja ruotsiksi mm. Suvivirsi/Den blomstertid nu kommer, mikä oli vieraille selkeästi tuttu laulu ja loi tunnelman loppupäivälle.

Tapahtuma huipentui iskelmälaulaja Anne Mattilan odotettuun konserttiin. Ennen keikan alkua vieraat taputtivat käsiä ja huusivat ”Anne, Anne, Anne!”, minkä hän selkeästi kuuli ja tuli puiston polkua pitkin kävellen kohti lavaa, joka oli koristeltu kukkaseppeleillä ja lipuilla. Lavan taustalla näkyi juhannusjuhlista jäänyt kookas juhannustanko. ”Mietin, että kenen nimeä huudatte, mutta tajusin sitten, että minun nimenihän sieltä kaikuu!”, Anne totesi konsertin alussa. Annen kaunis ääni täytti pian puiston ja vieraat saivat nauttia vaikuttavasta ulkoilmakonsertista. Keikan lopussa Koskelan asukas ojensi Annelle kiitokseksi kukkakimpun.


Oodi kesälle -tapahtuman lava, jolla Anne Mattila esiintyi, oli koristeltu kukkaseppeleillä ja lipuilla.


JAA