Nuori henkilö kuvattuna takaapäin mustassa talvitakissaan ja repun kanssa.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestää kiinnostuneille

infotilaisuuden tiistaina 21.1.2020 klo 17–18.30 Oodissa (os. Töölönlahdenkatu 4, tilassa Kuutio, 2. krs.).

Olisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä.

Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. 

Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi.

Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelu, jonka perusteella tehdään valintoja tukihenkilökurssille. Seuraava kurssi alkaa maaliskuun alussa. Tukihenkilöiksi lähtevien rikostausta selvitetään.

Sosiaalialan ammattilaiset valmentavat toimintaan ja ovat vapaaehtoisen tukena. Tuettavat lapset ja nuoret ovat 7–18+ -ikäisiä ja asuvat Helsingissä.

Lasten ja nuorten tukihenkilöitä Helsingin kaupungilla on yhteensä noin 260. Lähtisitkö sinäkin mukaan tähän vaikuttavaan toimintaan? Omaa tukihenkilöä odottavat kymmenet lapset ja nuoret, jotka toivovat tukihenkilön voivan sitoutua toimintaan pitkäaikaisesti.

”Meillä tukilapsen kanssa synkkaa ja yhdessä tekeminen on helppoa. Kun tuettavalla lapsella on hyvä fiilis, niin itsekin saa iloa elämään.”
Henri, tukihenkilö

Lue lisää tukihenkilönä toimivan Henrin ajatuksia tästä.

www.hel.fi/tukihenkilotoiminta