Mietteliäs tyttö istuu sängyllä ja käyttää tietokonetta.

Mitä mielessä? – Nuorten chatti vastaa

Helsinki on avannut Nuorten chatti -palvelun. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille 16–29-vuotiaille nuorille, ja se on auki alkuvaiheessa arkisin klo 12–16. Chatti palvelee myös Helsingissä opiskelevia ulkokuntalaisia, jotka kuuluvat opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Chatissa nuoria palvelevat sekä sosiaali- että terveysalan ammattilaiset. Nuori voi matalalla kynnyksellä kysyä mieltään askarruttavista asioista kuten omasta terveydestään, mielenterveysasioista, päihteistä ja kiusaamisesta kuin myös työhön ja opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvistä asioista. Lisäksi nuori voi halutessaan vain aloittaa keskustelun ilman tiettyä aihetta.

Nuorten chatissa nuori pääsee keskustelemaan tilanteestaan ammattilaisen kanssa ja tarpeen vaatiessa mietitään nuorelle yhdessä hänelle sopiva palvelu.

Chatissa voi keskustella anonyymisti, mutta myös tunnistautuminen on mahdollista. Tunnistautuminen mahdollistaa ajanvarauksen, yhteydenottopyyntöjen teon sekä nuoren tietojen tarkastelun.

Nuorten chatti muodostaa yhdessä Nuorten sote -verkkosivujen kanssa aidosti helsinkiläisiä nuoria palvelevan kokonaisuuden.

Nuori – ota yhteyttä! Jokainen viesti on tärkeä.

Chatti palvelee arkisin klo 12–16.

Chatti osoitteessa:
www.hel.fi/nuoret

Kuva: Virpi Velin