Rokottaja ja rokotettava ikääntynyt nainen keskustelevat.

Neljännestä koronarokoteannoksesta lähetetty tekstiviesti 80 vuotta täyttäneille

Neljänsiä koronarokoteannoksia tarjotaan tällä hetkellä 80 vuotta täyttäneille, immuunipuutteisille sekä 65 vuotta täyttäneille, jotka tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen. 80 vuotta täyttäneille lähetettiin keskiviikkona 18.5. tekstiviesti neljännestä rokoteannoksesta. Tekstiviestissä kerrottiin muun muassa, että neljännen rokoteannoksen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä.

”Tekstiviesteillä haluamme varmistaa, että helsinkiläiset tietävät, mistä he voivat hakea koronarokotteen. Meidän tehtävä on kaikin tavoin suojata helsinkiläisiä vakavalta koronataudilta. Haluamme varmistaa, että rokotussuojan puute ei johdu siitä, ettei tietoa ole saatavilla”, toteaa johtava ylilääkäri Timo Carpén.

Eilen lähetetyn tekstiviestin vastaanotti noin 6900 helsinkiläistä. Tekstiviesti on voinut lähteä myös henkilöille, jotka eivät vielä ole rokotusvuorossa 4. koronarokoteannoksen osalta. Syy tälle on muun muassa se, että vastaanottajien puhelinnumerot ovat vaihtuneet. Pahoittelemme tästä aiheutunutta haittaa. Näet kaikki rokotusvuorossa olevat ryhmät täältä.

Lue lisää

Kuva: Virpi Velin