Näin startupit, yrityskumppanit ja kaupunki kehittävät tulevaisuuden hyvinvointipalveluja

Kalasatama Wellbeing -kokeiluohjelmassa kehitettiin uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja urbaaniin hyvinvointiin yhdessä kaupunkilaisten ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä yrityskumppaneiden kanssa. Kaupunki ja yritykset yhteiskehittivät ja kokeilivat ratkaisuja, joita voidaan tulevaisuudessa skaalata Kalasataman alueelta muuallekin Helsinkiin. Yhteiskehittämiseen osallistuivat muun muassa Kalasataman asukkaat, terveydenhuollon ammattilaiset ja asiakkaat. Palveluja kokeili yli 400 kaupunkilaista.

Kokeiluohjelmat ovat toimiva keino tuoda yritykset ja julkinen sektori kehittämään yhdessä uusia palveluja. Fiksu Kalasatama -hankkeessa kehitetty nopeiden kokeilujen malli tuottaakin lisäarvoa eri sidosryhmille –  kaupungille uusia palveluja ja yrityksille mahdollisuuden hyödyntää kaupunkia kokeilualustana. Isojen yhteistyöyritysten osallistuminen myös motivoi jo vakiintuneempia pidemmällä olevia startupeja mukaan.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen korostaa yhteiskehittämisen merkitystä uusien palvelujen kehittämisessä:

‒ Kohtaamme asiakastilanteissa helsinkiläisiä joka päivä ja pyrimme löytämään keinoja, joilla palvelumme ovat helpommin heidän saavutettavissaan. Haluamme olla ketterästi mukana uusien palvelujen kehittämisessä yhdessä muiden toimijoiden kanssa ja uudistua samalla itse. Kokeiluohjelmaan osallistuminen tarjosi hyvän mahdollisuuden yhteistyölle.

Lue lisää Kalasatama Wellbeing -kokeiluohjelman hyvinvointipalveluista

JAA