Kohti Myllypuron terveys- hyvinvointikeskusta - Kysymyksiä ja vastauksia

Kontulassa järjestettiin asukastilaisuus tuleville terveys- ja hyvinvointikeskuksen asiakkaille. Tilaisuus kokosi paikalle yli 200 osallistujaa. 

Projektipäällikkö Lars Rosengren toivotti läsnäolijat tervetulleiksi ja esitteli tulevan Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen taustaa, aikataulua ja palveluja. Myös Myllypuron tulevat palvelut esittäytyivät. 

”Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen on tarkoitus aueta asiakkaille loppukeväällä 2020”, Rosengren kertoi.  

Uusi terveys- ja hyvinvointikeskus tulee toimimaan nykyisissä Myllypuron ja Kontulan terveysasemien tiloissa. Keskukseen siirtyvät Myllypuron, Kontulan ja Kivikon terveysasemien palvelut.

Terveys- ja hyvinvointikeskus tulee tarjoamaan myös aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoidon palveluja, psykiatria- ja päihdepalveluja, fysioterapiaa ja toimintaterapiaa, ikääntyneiden palveluneuvontaa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja. 

”Asiakkaat saavat tulevasta terveys- ja hyvinvointikeskuksessa tarvitsemansa yhteensovitetut sosiaali- ja terveyspalvelut”, Rosengren sanoi.  

Myllypuron suunnittelutyöhön halutaan mukaan myös terveys- ja hyvinvointikeskuksen tulevat asiakkaat. Alueen sote-palveluista kiinnostuneet pääsevät osallistumaan esimerkiksi erilaisiin työpajoihin. Myös tämän kaltaisia infotilaisuuksia on jatkossa lisää.    

”Tämä on meidän yhteinen asia, tulkaa mukaan. Tarvitsemme teidän tärkeitä näkökulmia ja palautetta”, johtava ylihoitaja Lilli Väisänen kannusti ihmisiä.

Asukastilaisuus järjestettiin 28.5. Mikaelin kirkon seurakuntasalissa Kontulassa.   

Mutta miten käy Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistyön, jos esimerkiksi kaavailtu maakuntauudistus toteutuu? 

”Helsinki jatkaa palvelujen uudistamista”, kommentoi terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen

”Nämä meidän mallit sopivat sinne tulevaan sote-maailmaan. Katsotaan ja seurataan mitä tapahtuu, me pärjäämme kyllä”, Turpeinen jatkoi. 

Kysymyksiä ja vastauksia

Tutustu kysymyksiin ja vastauksiin Myllypuron tulevaan terveys- ja hyvinvointikeskukseen liittyen. Kysymysten listaa on täydennetty 28.5. asukastilaisuuden jälkeen. Kiitos kaikille kysyjille!