Aulatervehtijöitä terveys- ja hyvinvointikeskuksen aulassa.

Myllypuron ja Kalasataman palveluajat laajenevat marraskuun alussa

Myllypuron ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukset tarjoavat marraskuusta alkaen kiireettömiä vastaanottoaikoja arki-iltoina klo 16 jälkeen. Iltavastaanotoille tarvitaan ajanvaraus etukäteen.

Palveluaika laajenee 1.11. molemmissa terveys- ja hyvinvointikeskuksissa terveysasemalla, hammashoidossa, Mieppi-mielenterveyspalvelussa ja fysioterapiassa.

Myllypuroon iltavastaanottoja

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen palveluajat laajenevat 1.11. Kiireettömiä vastaanottoaikoja ajanvarauksella on maanantaista torstaihin klo 16–18. Ilta-aikoja on terveysasemapalveluissa, hammashoidossa, Mieppi-mielenterveyspalveluissa ja fysioterapiassa.

Vastaanotot on tarkoitettu Myllypuron, Kontulan ja Kivikon terveysasemien asiakkaille ja ne järjestetään Myllypuron terveysasemalla. Kontulan ja Kivikon terveysasemilla palveluajat pysyvät ennallaan. Ne ovat auki arkisin klo 8–16.

”Laajempia aukioloaikoja on Myllypuroon suunniteltu jo jonkin aikaa. Myös asiakkaille tehdyissä kyselyissä on noussut esiin toive pidemmistä aukioloajoista”, kertoo Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelusta vastaava projektipäällikkö Lars Rosengren.

Kalasatamassa palveluja jälleen klo 20 asti

Kalasataman terveysasemapalveluissa, hammashoidossa ja psykiatria- ja päihdepalveluissa palataan koronaepidemiaa edeltäviin arki-iltojen aukioloaikoihin. Kiireetöntä palvelua ajanvarauksella on saatavilla klo 20 asti. Tämän lisäksi matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu Mieppi sekä fysio- ja toimintaterapia palvelevat klo 18 asti. Poikkeuksena ovat perjantait, jolloin terveysasemapalvelut, Mieppi ja fysioterapia ovat auki klo 16 asti.

”Laajemmalla aukiololla pystymme palvelemaan molemman terveys- ja hyvinvointikeskuksen asiakkaita joustavammin. Uskon, että ilta-ajat helpottavat esimerkiksi työssäkäyvien asiointia sote-palveluissa”, kommentoi terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

”Tavoitteenamme on, että meillä on jatkossa eri puolilla kaupunkia terveys- ja hyvinvointikeskuksia, jotka palvelevat helsinkiläisiä laajemmilla palveluajoilla”, Turpeinen jatkaa.

Päivystys Malmilla, Meilahdessa ja Uudessa lasten sairaalassa

Terveysasemien päivystys arkisin klo 16 jälkeen on edelleen Malmilla ja Meilahdessa (Haartamanin sairaalassa) sekä alle 16-vuotiaille Uudessa lastensairaalassa.

Kuva: Virpi Velin

Uutista on päivetty 29.10.2021. Kalasataman kohdalla listaan, joka sisältää klo 20 auki olevat palvelut, on lisätty psykiatria- ja päihdepalvelut.