Malmin terveysasema

Muutoksia sosiaali- ja terveyspalveluihin 17.3. - toinen koronaterveysasema Malmille

Koronavirustilanteen vuoksi Helsinki avaa toisen koronaterveysaseman Malmille torstaina 19.3. ja lisää neuvontapalveluja ikääntyneille. Kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja supistetaan ja riskiryhmien suojelemiseksi kielletään vierailut sairaaloissa sekä kaikissa asumispalveluissa.

Malmille koronaterveysasema

Malmille avataan Helsingin toinen koronaterveysasema torstaista 19.3. klo 8.

Kaikki helsinkiläiset hengitystieoireiset tai kuumeisesta ripulista ja pahoinvoinnista kärsivät lääkärin arviota vaativat potilaat ohjataan koronaterveysasemille. Hengitystieoireita ovat esimerkiksi yskä, kurkkukipu, nuha ja kuume.
Muilla terveysasemilla ei hoideta potilaita, joilla on edellä mainittuja oireita.

Malmin koronaterveysasema, Talvelantie 4, on auki ma–pe klo 8–16. Tarvittaessa koronaterveysasemien aukiolaikoja laajennetaan.

Nykyisiä Malmin terveysaseman asiakkaita palvelevat 18.3. alkaen

  • Jakomäen terveysasema, Vuorensyrjä 8, p. 09 310 53153
  • Pihlajamäen terveyasema, Meripihkatie 8, p. 09 310 59800
  • Puistolan terveysasema, Ajurinaukio 1, p. 09 310 53300
  • Suutarilan terveysasema, Suutarilantie 32, p. 09 310 53410

Malmin neuvola ja hammashoitola palvelevat asiakkaita normaalisti toisessa kerroksessa, mutta sisäänkäynti on C-portaan kautta, ei pääovesta.

13.3. Laakson terveysasemasta koronaterveysasema

Epäiletkö koronavirusta?

Jos oireesi ovat lieviä, jää kotiin. Lievissä tapauksissa koronavirustestejä ei tehdä. Valtaosa koronavirukseen sairastuneista toipuu viikon kotilevolla, tarvitsematta lääkärin hoitoa. Oireita voi tarvittaessa lieventää kipu- ja särkylääkkeillä.

Voit tehdä myös koronavirusoirearvion

Jos oireesi vaativat hoitoa, etkä selviä kotihoidolla, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (arkisin klo 7–16). Muina aikoina soita Päivystysapuun, p. 116 117. Hätätapauksissa soita 112.

Terveysasemilla ei iltavastaanottoja

Terveysasemat ovat 18.3. alkaen auki arkisin klo 8–16. Terveysasemilla ei ole iltavastaanottoja. Poikkeuksena tästä ovat Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus sekä Laakson ja Malmin koronaterveysasemat. Kiireettömät vastaaottoajat perutaan kaikilta terveysasemilta. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä.

Avoimet neuvolat kiinni – ei sairaita lapsia neuvolaan

Avoimet neuvolat ovat kiinni. Sairaita lapsia ei saa tuoda neuvolaan. Jos neuvola supistaa kiireettömiä vastaanottoaikoja, asiakkaisiin ollaan yhteydessä.

Ei vierailuja ikääntyneiden ja vammaisten asumispalveluihin

Jotta pystymme suojelemaan ikääntyneitä, vammaisia ja riskiryhmiä, kiellämme vierailut kaikissa seniorikeskuksissa, sairaaloissa ja asumispalveluyksiköissä. Läheiseen kannattaa olla yhteydessä puhelimella tai etäyhteydellä. Jos läheisesi on saattohoidossa, sovi vierailusta henkilöstön kanssa.

Tukea ikääntyneille – Seniori-infon palveluaika laajenee

Seniori-info palvelee arkisin pidennetyillä palveluajoilla klo 9–18 puhelimitse numerossa 09 310 44556 ja chatissa osoitteessa www.hel.fi/seniorit. Laajennamme palveluaikaa, jotta pystymme vastaamaan paremmin ikäihmisten ja läheisten tarpeisiin.

Huolen ikääntyneen tilanteesta voi kertoa myös sähköisesti huoli-ilmoituksella www.hel.fi/seniorit.

Yli 70-vuotiaita on kehotettu pysymään mahdollisuuksien mukaan kotona, jotta koronaviruksen tartunnan riskiä vähenee. Ulkona voi liikkua ja esimerkiksi ulkoiluttaa koiraa, mutta läheisiä kontakteja tulee välttää.

Omahoitotarvikkeet toimitetaan postilla

Omahoitotarvikkeet postitetaan asiakkaille. Ne voi noutaa postin noutopisteestä tai pakettiautomaatista (maksuton palvelu). Omahoitotarvikkeita ei voi noutaa omahoitotarvikejakelusta.

Kuva: Laura Oja

Uutista päivitetty 5.6.