Kehitysvammapoliklinikka sijaitsee Sofianlehdossa, Sofianlehdonkatu 8, A-talo

Muutoksia kehitysvammaisten palveluihin

Espoossa sijaitsevan Rinnekodin kehitysvammapoliklinikan ja suun terveydenhuollon palvelut loppuvat 1.7.2019, jonka jälkeen asiakas saa samat palvelut omalta kunnaltaan. 

Rinnekodin kehitysvammapoliklinikalla on viime vuosien aikana ollut seurannassa noin 150 helsinkiläistä, jotka asuvat Helsingissä tai Helsingin ulkopuolella. Näiden henkilöiden palvelut kehitysvammaisuuteen liittyvissä asioissa siirtyvät nyt Helsingin kehitysvammapoliklinikalle. Suun terveydenhuollon palvelut sekä lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinepalvelut siirtyvät sille paikkakunnalle, josta potilas on valinnut perusterveydenhuollon palvelunsa. Rinnekodin laitoshoidon asiakkaita sekä tutkimus- ja kuntoutusjaksojen asiakkaita varten Rinnekodilla on edelleen käytettävissä lääkäri, psykologi, toiminta- ja fysioterapeutti sekä kommunikaatio-ohjaaja.

Helsinkiläisten kehitysvammaisten palvelut eivät vähene eikä niitä heikennetä, vaan palvelut järjestetään kaupungin toimesta.

Jatkossa tarvittavista kehitysvammapoliklinikan käynneistä pyydetään olemaan yhteydessä poliklinikalle noin 2 kuukautta ennen toivottua käyntiä sen tarpeen arvioimiseksi ja järjestämiseksi.