Vaikuttava video – Entä, jos en tunnista sinua enää?

Syyskuussa viikolla 38 vietettiin Muistiviikkoa. Alzheimer-päivänä 21.9. julkaistiin Helsingin Muistikylä-työryhmän video: Entä, jos en tunnista sinua enää?


Puhuttelevassa videossa pohditaan Entä, jos en tunnista sinua enää? Mitä, jos jään yksin? Mitä, jos minustakin tulee muistisairas.

Suomessa on arviolta noin 200 000 muistisairautta sairastavaa henkilöä. Heidän lisäkseen sairaus koskettaa useita omaisia ja läheisiä sekä monia kanssaihmisiä.

-Keskuudessamme tulee olemaan yhä enemmän muistisairaita, jotka tarvitsevat meidän apua ja tukea arjen tilanteissa. Voisitko sinä olla yksi auttajista? kysyy Lorenz Backman videolla.

Helsingin tavoitteena on olla ikäystävällinen ja muistiystävällinen kaupunki, jossa monipuolinen palvelukeskusverkko tarjoaa iäkkäille asukkailleen lähipalveluja kattavasti.

Lisää aiheesta

Stadin seniori-info
Lue lisää Muistiviikosta
täältä.

Stadin ammattiopiston osalta videoprojektista on vastannut opiskelija Tuulikki Pietilä. Sosiaali- ja terveystoimen Muistikylä-työryhmästä mukana ovat olleet palvelutalon johtaja Iisa Honkavaara ja ylihoitaja Claudia Hellström.

Työryhmään kuuluivat Gabriella Polverino, Juulia Salo, Veera Lehtilä, Kuutti Tunkelo, Tuulikki Pietilä ja Sausa Mäkelä Stadin ammattiopistosta.

Videolla esiintyvät näyttelijät Erkki Seiro, Lorenz Backman, Pinja Juhola, Juha Lauri Reima, Jari Schrader, Jennie Mariani-Cerati, Totte Lehtinen, Kuutti Tunkelo ja Jorma Harjamäki.

Uutista on muokattu 8.10.2018JAA