Malmin terveysasemalle ja Helsingin psykiatrialle viisi tähteä

Malmin terveysasema ja Helsingin psykiatria saivat viisi tähteä nuorten lääkärien valtakunnallisessa koulutuskyselyssä. Onnittelut!

Malmin terveysaseman kyselyssä saavuttaman erinomaisen tuloksen taustalta löytyy paljon työtä.

”Meillä on takana vuosien kehitystyö nuorten lääkärien koulutuksessa. Olemme todella satsanneet erikoistuviin lääkäreihin”, kertoo Malmin terveysaseman ylilääkäri Päivi Petas

”Hyvä ilmapiiri ja henki työpaikalla ovat ratkaisevan tärkeitä asioita, jotta saavutetaan hyviä tuloksia. Helsingin sosiaali- ja terveystoimi kokonaisuutena on koulutusmyönteinen organisaatio”, Päivi Petas listaa onnistumisen edellytyksiä.

Ylilääkäri Kirsi Suominen kertoo, että Helsingin psykiatriapalveluissa on ihania seniorilääkäreitä kouluttamassa nuorempia.

”Erikoistuvilla lääkäreillä on seniorien tuki”, Kirsi Suominen sanoo. ”Meidän nuoret erikostuvat lääkärit ovat kivoja. He osaavat kysyä ja kyseenalaistaa.”  

”Hyvä lopputulos on saavutettu ison porukan yhteistyönä, myös psykiatriassa on vuosia kehitetty erikoistuvien laadukasta koulutusta,” Suominen summaa. Yhtenä tärkeänä yhteistyökumppanina hän mainitsee yliopiston. 

Erikoistuvien lääkärien ohjauksessa on kyselyn mukaan suuret erot koulutuspaikkojen välillä. Parhaimmissa koulutuspaikoissa oli nimetty työsuhteen alussa oma ohjaaja ja ohjaukselle oli varattu säännöllinen aika. Hyvissä koulutuspaikoissa koulutuksiin päästiin osallistumaan säännöllisesti ja konsultointimahdollisuuksia kehuttiin.

“Kollegojen tuki on uran alkuvaiheessa ensiarvoisen tärkeää. Oma ohjaaja ja kollegoilta saatu konsultaatiotuki auttavat kestämään työssä väistämättä vallitsevaa epävarmuutta”, NLY:n puheenjohtaja Sara Launio kommentoi.

Täydet viisi tähteä kyselyssä ansaitsi 14 koulutuspaikkaa, mukana tässä ryhmässä ovat Helsingistä siis Malmin terveysasema ja Helsingin psykiatria. Hienoa!

Erikoistuvien lääkärien koulutuksen laatua ja työoloja erikoistuville lääkäreille selvitti Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY). 

teksti viestintä ja Nuorten lääkärien yhdistyksen mediatiedote


JAA