Lauttasaaren ala-asteen koululaisia ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi

HUSissa todettiin 8.3.2020 koronavirustartunta (COVID-19) työikäisellä naisella, joka kuuluu Lauttasaaren ala-asteen henkilökuntaan. Tartunta liittyy perjantai-iltana HUSissa todettuun tartuntaan, mitä ennen tartunnan saaneella ei ole ollut tietoa koronavirustartunnan mahdollisuudesta.

Tänään todetun tartunnan vuoksi THL:n, HUSin ja Helsingin kaupungin asiantuntijat ovat tehneet päätöksen, että Lauttasaaren ala-asteella asetetaan altistuksen vuoksi kotikaranteeniin luokkien 3E ja 3F oppilaat sekä alle 10 henkilökunnan jäsentä kahdeksi viikoksi. Karanteeniin asetettuja on yhteensä noin 60. Koulun oppilaiden vanhemmat ovat saaneet tiedon Wilma-viestillä hetki sitten.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja mainittujen luokkien oppilaat ovat asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan altistuneet. Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He voivat elää ja liikkua normaalisti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Lisätietoja aiheesta