Länsisataman terminaali T2

Muutoksia Helsinkiin saapuville laivamatkailijoille

Kaikkien laivamatkailijoiden ei tarvitse enää jäädä Suomessa omaehtoiseen karanteeniin eikä hakeutua koronatestiin. Nyt laivaan pääsee myös rokotustodistuksella. Matkailijoiden tulee kuitenkin edelleen osallistua Helsingin satamassa terveystarkastukseen.

Helsinkiin saapuvilta laivamatkustajilta edellytetään laivaan noustessa todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestistä tai sairastetusta Covid-19-taudista.

Näin vältät karanteenin maahan saapuessa

Sinun ei tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin, jos olet saanut täyden rokotussarjan (viimeisestä vähintään 2 viikkoa), sairastanut COVID-19-taudin kuuden kuukauden sisällä tai sairastanut Covid-19-taudin ja saanut yhden rokotuksen (josta vähintään viikko) kahden rokotuksen sarjasta.

Lista hyväksytyistä rokotteista löytyy THL: sivuilta www.thl.fi polulta Aiheet/ Infektiotaudit ja rokotukset/ Ajankohtaista/ Ajankohtaista koronaviruksesta/ Matkustaminen ja koronaviruspandemia.

Testillä voi lyhentää karanteenia  

Jos olet saanut vain ensimmäisen rokotuksen rokotussarjasta, johon kuuluu kaksi annosta tai sinulla on negatiivinen testitulos (testistä alle 72 tuntia) jää Suomeen tullessasi 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin. Tämä koskee myös lapsia.

Voit lyhentää karanteenia testillä Suomessa. Käy omaehtoisen karanteenin aikana koronavirustestissä aikaisintaan 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen.

Käytä Finentryä

Sujuvoita saapumistasi Suomeen jo ennen matkaasi Finentry-palvelussa (finentry.fi). Palvelussa voit

  • varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin
  • saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen
  • saada tekstiviestin koronavirustestin tuloksesta.

Lisätietoa