Vuoden 2019 valoviikon voittaja on H-3:n parveke. Tuomariston mielestä teos sopi osaston profiiliin. Se oli kaunis, runsas ja sen eteen oli nähty paljon vaivaa.

Kustaankartanon valoviikot

Kustaankartanon valoviikot on valotaidekilpailu, jonka tarkoituksena on luoda kaunista tunnelmaa piha-alueelle pimeänä aikana. Monipuolisen palvelukeskusten asiakkaiden lisäksi myös lähialueen asukkaat voivat nauttia valoteoksista Pyhäinpäivästä tammi-helmikuulle saakka.

Vuodesta 2008 järjestettyihin Valoviikkoihin on haastettu mukaan kaikki Kustaankartanon yksiköt. Teos voi olla sisällä tai ulkona, pieni tai iso. Useampana vuonna lähes kaikki yksiköt sekä ravintokeskus ja palvelukeskus ovat osallistuneet tapahtumaan.

Kustaankartanon kulttuuritoiminnan järjestämien Valoviikkojen voittaja julistetaan joulukuussa. Talon vapaaehtoiset valitsevat voittajan. Kustaankartanon vanha soppakulho toimii kiertopalkintona.

Jo toista vuotta Kustaankartano on mukana Lux Helsingissä, joka kannustaa kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset valaisemaan pimeää vuodenaikaa omilla valoteoksillaan. Valohaasteen tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa talven keskelle.

Kuvia valotaideteoksista