Kustaankartanon sai oman raitsikan

Kustaankartano sai oman raitsikan

Ensi keväästä voi Kustaankartanossa muistella menneitä vuonna 1955 valmistetussa raitiovaunussa 320, josta löytyy niin ohjaamosta ratti kuin takasillalta rahastajanaitiokin.

HKL on valinnut käytöstä poistettujen vanhojen raitiovaunujen yhdeksi vastaanottajaksi Kustaankartanon monipuolisen palvelukeskuksen. Vastaanottajien valinnassa on huomioitu raitiovaunujen laaja ja monipuolinen sijoittuminen eri käyttötarkoituksiin ja eri käyttäjäryhmien tavoitettavaksi. Nyt tehdyillä valinnoilla tuetaan uuden kaupunkikulttuurin kehittymistä raitiovaunujen historiallista arvoa kunnioittaen.

Kustaankartano sijoituspaikkana mahdollistaa raitiovaunukokemuksen myös erityisryhmille.

-Tulemme käyttämään vaunua ikäihmisten muisteluun ja erilaisten tapahtumien kuten konserttien paikkana. Vaunu rahastajankoppeineen herättää varmasti monenlaisia muistoja niin asiakkaidemme kuin vieraidemmekin keskuudessa, sanoo palvelukeskuksen johtaja Tarja Sainio.

Raitiovaunut ovat osa helsinkiläisten arkea, ja nämä vaunut ovat nähneet paljon elämää vuosikymmenten varrella. On hienoa, että romuttamisen sijaan vaunut pääsevät nyt jatkamaan elinkaartaan uusissa tehtävissä, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.
  

JAA