Koronavilkku käytössä puhelimen näytöllä. Kuvakaappaus THL:n Koronavilkkuvideosta.

Kun Koronavilkku hälyttää, hakeudu myös oireettomana testiin

Suositus Koronavilkku-sovelluksen käyttäjille hakeutua testiin laajeni torstaina 4.3. Nyt myös oireettomia kehotetaan hakeutumaan hälytyksen tullessa koronatestiin.

Kun koronavilkku hälyttää, ajanvaraus onnistuu sekä oireettomana että oireisena kätevästi omaolo.fi:ssä. Vaihtoehtoisena kanavana ajanvaraukseen hälytyksen saaneilla toimii koronavirusneuvonta (joka päivä klo 8-18, p. 09 310 10024).

Myös joukkoseulontakoodin saaneet oireettomana testiin

Helsinki otti 4.3. käyttöön joukkoseulontakoodin. Koodin saa henkilö, jonka oletetaan osana laajempaa ryhmää altistuneen koronalle. Koodi lähetetään tekstiviestinä Helsingin epidemiologisesta toiminnasta.

Kaikkia joukkoseulontakoodin saaneita henkilöitä kehoitetaan koronatestiin. Sekä oireettomille että oireisille koodin saaneille ajanvaraus onnistuu Omaolo-palvelussa. Jos Omaolon käyttö ei onnistu, testiaika voidaan varata soittamalla koodin mukana tulevaan puhelinnumeroon. 

”Testaaminen matalalla kynnyksellä on koronan voittamisessa aivan ensiarvoisen tärkeää. Hienoa, että keskeinen sähköisen ajanvarauksen kanava Omaolo mahdollistaa ajan varaamisen Koronavilkun käyttäjille ja joukkoseulonta koodin saaneille kaikissa tapauksissa”, johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi kommentoi.  

Helsingissä on tehty viimeisen viikon aikana koronatestejä keskimäärin 2700 päivässä. Asiakasmäärät ovat korkeita. Testiin hakeudutaan Omaolo-palvelun tai koronavirusneuvonnan kautta.

”Helsinkiläiset ovat todella hienosti hakeutuneet koronatesteihin. Tästä iso kiitos kaikille, jatketaan samaan malliin”, Marja-Liisa Lommi sanoo.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus. Lue lisätietoa osoitteesta www.koronavilkku.fi.

Kuva: THL