Kuljetuspalveluiden uusi liikennöintikausi alkaa 1.4.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on kilpailuttanut Helsingin Matkapalveluiden liikennöinnin. Uusi liikennöintikausi alkaa maanantaina 1. huhtikuuta. Muutoksen myötä asiakasohjeisiin tulee pieniä muutoksia.

Toteutetun kilpailutuksen tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä parempi palvelu. Huhtikuun alusta alkaen osa vanhoista sopimusliikennöitsijöistä jatkaa normaalisti, mutta joukossa on myös uusia toimijoita. Samalla liikennöivien sopimusautojen määrä kasvaa.

Jatkossa kuljettajilta vaaditaan aiempaa parempaa suomen tai ruotsin kielen taitoa. Kaikki uudet toimijat on koulutettu ja he ovat tietoisia kuljetuspalveluiden toimintaperiaatteista. Ennakkovalmisteluista huolimatta uuden liikennöintikauden alussa saattaa esiintyä viivettä tai epäselvyyksiä.

Seuraamme palvelutasoa aktiivisesti ja puutumme poikkeamiin nopeasti. Lisätietoa uudistuvista asiakasohjeista löytyy Helsingin Matkapalvelun verkkosivuilta ja asiakasoppaasta, joka päivitetään kevään aikana.

Keskeisimmät muutokset
• Inva-auton saa 1.4. lähtien puolessa tunnissa ja autoon mahtuu aina kaksi pyörätuolia.
• Asiakkaan mukana voi matkustaa saattaja, seuralainen sekä asiakkaan alle 12-vuotiaat lapset.
• Kyydin omavastuuosuus on mahdollista maksaa Suomessa käytössä olevilla pankki- tai luottokortilla käteismaksun lisäksi. Kaikkiin autoihin tulee maksupääte lähimaksuominaisuudella syksyyn mennessä.
• Matkoja voi tilata puhelimitse, sähköpostitse, tekstiviestillä tai chat-palvelun kautta. Internettilaus poistuu vähäisen käytön vuoksi.
• Helsingin Matkapalvelu -kyltit poistuvat autoista. Autoissa on jatkossa sininen kyltti, joissa on auton numero mustalla.
• Kuljetusten omavastuuosuudet muuttuvat 28.4. HSL:n lippujen hintoja vastaavaksi. Kuljetusmaksujen uudet omavastuut päivittyvät huhtikuun aikana Helsingin Matkapalveluiden sivuille.

Voit seurata ajankohtaista uutisointia Helsingin matkapalvelun verkkosivuilla  


Helsingin Matkapalvelu on vaikeavammaisille ja vanhuksille tarkoitettu kuljetuspalvelu. Helsingin Matkapalvelu toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan, Palvelukeskus Helsinki -liikelaitoksen ja yksityisten liikennöintiyritysten välillä.