Kuva Koskelan sairaala-alueelta. Lähde: Helsingin kaupungin aineistopankki, kuvaaja Seppo Laakso.

Koskelaan avataan vastaanottokeskus

Koskelan sairaala-alueelle avataan tilapäinen vastaanottokeskus turvapaikanhakijoille tänään tiistaina. Vastaanottokeskus avataan Koskelan sairaala-alueelle G-rakennukseen. Ensivaiheessa vastaanottokeskus saa käyttöönsä rakennuksesta yhden kerroksen. Loput kolme kerrosta on arvioiden mukaan otettavissa käyttöön parissa viikossa. Syyskuun alkuun mennessä Koskelaan on mahdollista majoittaa 240 turvapaikanhakijaa.

Koskelan G-talo on ollut tyhjänä vuodesta 2011 alkaen. Aikaisemmin G-talossa oli pitkäaikaissairaanhoidon osastoja ja hammashoidon yksikkö vuodepotilaille.

Helsinkiin saapuu tällä hetkellä noin 30 turvapaikanhakijaa päivittäin, joten nykyisillä toimintaan varatuilla tiloilla ei enää pärjätä.

"Teemme kaikkemme, että toiminnan käynnistäminen Koskelan sairaala-alueella sujuu turvallisesti ja rauhallisesti sekä turvapaikanhakijoiden että kaupunkilaisten näkökulmasta", kertoo sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkö Hannu Juvonen.

Pidempiaikainen ratkaisu pääkaupunkiseudulla ei voi perustua yksinomaan Helsingin vastaanottokeskusten toiminnan laajentamiseen. Kaupunki onkin aloittanut neuvottelut Espoon ja Vantaan sekä maahanmuuttoviraston kanssa vastaanottotoiminnan laajentamisesta pääkaupunkiseudulla.