Aika koronavirustestiin verkosta

Koronavirustartuntaa epäilevä voi nyt tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin verkossa tekemällä oirekyselyn osoitteessa omaolo.fi. Testiin voi hakeutua myös soittamalla koronavirusneuvontaan tai Päivystysapuun.

Koronavirus-tartuntaan sopivia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, ripuli tai vatsakipu.

”Haluan kannustaa helsinkiläisiä, jotka kärsivät koronavirustartunnalle tyypillisistä oireista, hakeutumaan testiin”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen sanoo.

”Sähköinen ajanvaraus helpottaa ja nopeuttaa koronatestiin pääsyä. Oirekyselyn voi tehdä verkossa vuorokauden ympäri. Toki olen iloinen myös siitä, että ammattilaisiamme vapautuu ajanvarauksesta muihin tehtäviin”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Verkon kautta varattavia koronavirustestejä tehdään kulttuuritalo Stoassa Itäkeskuksessa. Stoan näytteenotto palvelee sekä arkisin että viikonloppuisin.

Stoan näytteenottopiste toimii ajanvarauksella

Stoa sijaitsee Itäkeskuksessa osoitteessa Turunlinnantie 1.

Kartta Stoan näytteenottopisteen sijainnista Itäkeskuksessa.


Näytteenotto palvelee arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Testit tehdään Stoassa Työväenopiston tiloissa. Sisäänkäynti testiin ei ole kirjaston pääovesta vaan sivuovesta. Pääovella on opastus näytteenoton sisäänkäyntiin.

Pyydämme asiakkaita saapumaan testiin ajoissa. Vartija päästää asiakkaat sisään näytteenottoon.

Toinen tapa hakeutua koronavirustestiin on soittaa koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (arkisin klo 7–20) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.

Kaikki helsinkiläiset hengitystieoireiset, lääkärin arviota vaativat potilaat, ohjataan koronaterveysasemille Laaksoon tai Malmille. Muilla terveysasemilla ei hoideta hengitystieoireisia.

Kartta: Palvelukartta / OpenStreetMap

Uutiseen päivitetty 20.5. viikonlopun muuttunut aukioloaika.

JAA