Aika koronavirustestiin verkosta

Koronavirustartuntaa epäilevä voi nyt tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin verkossa tekemällä oirekyselyn osoitteessa omaolo.fi. Testiin voi hakeutua myös soittamalla koronavirusneuvontaan tai Päivystysapuun.

Koronavirustestiin ohjataan kaikki, joilla on koronavirustartunnan oireita. Näitä ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys.

”Haluan kannustaa helsinkiläisiä, jotka kärsivät koronavirustartunnalle tyypillisistä oireista, hakeutumaan testiin”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen sanoo.

”Sähköinen ajanvaraus helpottaa ja nopeuttaa koronatestiin pääsyä. Oirekyselyn voi tehdä verkossa vuorokauden ympäri. Toki olen iloinen myös siitä, että ammattilaisiamme vapautuu ajanvarauksesta muihin tehtäviin”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Verkon kautta varattavia koronavirustestejä tehdään Itäkeskuksen koronanäytteenottopisteessä (Tallinnanaukio 1 B). Itäkeskuksen näytteenotto palvelee sekä arkisin että viikonloppuisin.

Itäkeskuksen näytteenottopiste toimii ajanvarauksella

Näytteenottopiste sijaitsee Itäkeskuksessa osoitteessa Tallinnanaukio 1 B.


Näytteenotto palvelee arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Pyydämme asiakkaita saapumaan testiin ajoissa. Vartija päästää asiakkaat sisään näytteenottoon.

Toinen tapa hakeutua koronavirustestiin on soittaa koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (arkisin klo 7–16) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.

Kaikki helsinkiläiset hengitystieoireiset, lääkärin arviota vaativat potilaat, ohjataan koronaterveysasemille Laaksoon tai Malmille. Muilla terveysasemilla ei hoideta hengitystieoireisia.

Uutiseen päivitetty 20.5. viikonlopun muuttunut aukioloaika.
Uutiseen päivitetty 1.6. kororavirusneuvonnan muuttunut aukioloaika.
Uutista tarkennettu 8.6. koronavirustartunnan oireiden osalta.
Uutiseen lisätty 31.7. tieto näytteenottopisteen muutosta Stoasta Tallinnanaukiolle.
Uutiseen päivitetty 6.8. Itäkeskuksen näytteenottopisteen tiedot Stoan tilalle.