Huolestuttaako korona? Omaolo.fi.

Koronavirustaudin oirearviokyselyn voi tehdä nyt myös englanniksi

Omaolo-verkkopalvelussa on julkaistu englanninkielinen versio koronavirustaudin oirearviokyselystä. Kysely on tarkoitettu Suomessa asuville maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka pystyvät asioimaan englannin kielellä.

”Helsinki on kansainvälinen kaupunki, jossa asuu ihmisiä ympäri maailmaa. Hienoa, että pystymme Omaololla palvelemaan koronavirusepäilyjen osalta myös niitä, jotka eivät osaa suomea tai ruotsia”, johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi kommentoi

Kyselyn täyttämällä saa oireisiinsa sopivat toimintasuositukset, jotka ovat kansallisesti yhdenmukaisia. Suomen- ja ruotsinkielisestä versiosta poiketen kyselystä ei tässä vaiheessa saa tarvittaessa yhteyttä terveysaseman tai Päivystysavun ammattilaiseen. Omaolo kuitenkin neuvoo kuinka edetä, jos on asiakkaan tulisi ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.   

Koronavirustaudin englanninkielinen kysely on toteutettu yhteistyössä Sotedigi Oy:n, THL:n ja Kustannus Oy Duodecimin kanssa. Kyseessä on Omaolon ensimmäinen englanninkielinen oirearviokysely.

Kyselyn voi tehdä osoitteessa https://www.omaolo.fi/en/survey/649

Omaolossa on mukana 17 oirearviota

Suomeksi ja ruotsiksi Omaolo-palvelussa on tällä hetkellä 16 eri oirearviota ja yleinen oirearviokysely.

Omaolo-oirearviot perustuvat Kustannus Oy Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan eli viimeisimpään tutkittuun tietoon. Omaolo tavoittaa tällä hetkellä Suomessa noin 2,5 miljoonaa ihmistä.

Miten löydän omaolon?

Omaolo-verkkopalvelu on osoitteessa omaolo.fi. Omaoloon pääsee myös esimerkiksi jokaisen helsinkiläisen terveysaseman aulasivulta www.hel.fi/terveysasemat.