Äiti ja vauva tietokoneella.

Koronatestiaika lapselle sähköisesti

Alle 16-vuotiaalle voi nyt varata ajan koronavirustestiin sähköisesti. Ajanvarauspyyntö testiin tehdään terveysasemien chatbotissa osoitteessa www.hel.fi/terveysasemat. Chatbot löytyy terveysasemien sivun oikeasta alalaidasta.   

Hoitajat vastaavat ajanvarauspyyntöihin joka päivä klo 8-18. Illalla kello kuuden jälkeen jätettyihin ajanvarauspyyntöihin vastataan seuraavana päivänä. Vahvistus ajanvarauksesta tulee tekstiviestillä.

Ajanvaraukseen kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen valitaan itselle sopivia näytteenottopaikkoja ja –aikoja ja annetaan lapsen henkilötiedot. Chatbotissa voi asioida silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

”Olen iloinen, että lapselle voi varata koronatestiajan nyt myös sähköisesti. Tämä helpottaa lapsiperheiden testiin hakeutumista. Sähköisen ajanvarauksen tulee olla mahdollista kaikenkäisten kohdalla”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa tyytyväisenä. 

”Helsingissä on tällä hetkellä hyvin testiaikoja tarjolla ja tulokset valmistuvat parissa päivässä. Kannustan helsinkiläisiä hakeutumaan herkästi testiin, jos tulee koronalle tyypillisiä oireita”, Lukkarinen jatkaa.

Aikuinen (16-vuotias ja vanhempi) voi sähköisesti varata ajan koronatestiin aikaisemman käytännön mukaisesti Omaolo-palvelussa osoitteessa omaolo.fi.

Koronatestiin voi varata ajan myös soittamalla koronavirusneuvontaan (p. 09 310 10024), joka palvelee joka päivä klo 8-18.

Lisää tietoa Helsingin koronaviruspalveluista löytyy osoitteessa www.hel.fi/koronavirus.   

Kuva: Unsplash

Uutista on päivitetty 8.10. klo 15. Tekstissä painotetaan nyt enemmän sitä, että chatbotista ei voi varata aikoja suoraan ja että ammattilainen ilmoittaa ajanvarauksesta tekstiviestillä.