Korona-näytteenottoon matalalla kynnyksellä

Kun epäilet itselläsi tai lapsellasi koronavirustartuntaa voit tehdä oirearvion Omaolo-palvelussa (omaolo.fi). Voit varata testiajan tai kysyä neuvoa koronaneuvonnasta, p. 09 310 10024 (arkisin klo 7–16) ja muina aikoina Päivystysavusta, p. 116 117. Omaolo-palvelussa toisen henkilön puolesta asiointi ei ole mahdollista eli lapsen puolesta ei voi varata aikaa testiin.

Tyypillisiä koronaviruksen aiheuttamia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, ripuli tai vatsakipu.

Tartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää, että jos perheessä jollakin on oireita, oppilas ei mene kouluun ennen kuin koronatesti on otettu ja tulos on tiedossa.

Kaikki helsinkiläiset hengitystieoireiset, terveydenhuollon ammattilaisen arviota vaativat potilaat, ohjataan koronaterveysasemille Laaksoon tai Malmille. Muilla terveysasemilla ei hoideta hengitystieoireisia.

Viime viikkojen aikana tartunnat ovat vähentyneet Helsingissä. Koronaviruksen ajankohtaisia asioita voit seurata osoitteessa www.hel.fi/koronavirus.

Ohjeet seuraavilla kielillä (pdf):

-somali: Qaadista saamiga baaritaanka Korona oo si fudud lagu helayo

-venäjä: Сдать анализ на коронавирусную инфекцию просто

-arabia: أخذ عينة كورونا لأسباب بسيطة