Ikääntynyt pöydän ääressä.

Kivelän ja Kustaankartanon seniorikeskuksissa on todettu koronavirustartuntoja

Kivelän seniorikeskuksen seitsemällä asukkaalla ja kolmella työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Kaikki sairastuneet asukkaat ovat saman osaston asukkaita. Ensimmäinen tartunta todettiin 26. syyskuuta.

Suurin osa tartunnan saaneista on saanut kaksi rokotetta. Sairastuneiden oireet ovat pääosin lieviä.

Kaikilta osaston asukkailta on jo otettu koronavirustesti. Myös työntekijöiden testaukset on aloitettu.

Kustaankartanon koronatilanne

Kustaankartanon seniorikeskuksessa yhdeksän asukasta ja yksi työntekijä on saanut tartunnan. Ensimmäinen tartunta todettiin 28. syyskuuta.

Myös Kustaankartanossa kaikilta kyseisten osastojen asukkailta on otettu koronavirustesti. Lisäksi osaston työntekijöiden testaukset on aloitettu. 

Suojaustoimenpiteet käytössä kummassakin seniorikeskuksessa

Sekä Kivelässä että Kustaankartanossa ne osastot, joilla on todettu koronavirustartuntoja, on asetettu sulkuun. Osastoille ei tällä hetkellä oteta uusia asukkaita.

Sairastuneita asukkaita hoidetaan karanteenin omaisissa olosuhteissa heidän omissa huoneissaan. Kaikkien osaston asukkaiden vointia seurataan tarkasti.

Omaiset ja läheiset ovat tietoisia tilanteesta. Vierailut eivät tällä hetkellä ole mahdollisia kyseisillä osastoilla, mutta omaiset voivat olla yhteydessä asukkaisiin esimerkiksi puhelimitse.

Koronarokotteiden antaminen aloitettiin hoivakodeissa alkuvuodesta 2021. Tällä hetkellä hoivakodeissa annetaan kolmansia koronarokotteita niille ikääntyneille, jotka saivat koronarokotteen lyhyellä, alle kuuden viikon annosvälillä, vähintään kuusi kuukautta sitten.

Kuva: Virpi Velin