Ihmisiä istumassa pöydissä ja katsomassa valkokangasta.

Kinaporissa keskusteltiin kotihoidosta – jatkoa seuraa 26.11.

Kinaporissa järjestettiin 26. syyskuuta kotihoidon asiakkaiden omaisten ja läheisten keskustelutilaisuus. Paikalle saapui noin 60 omaista. Heitä kiinnostivat erityisesti kotihoidon palvelut ja muiden kokemukset. 

– Äitini on kotihoidon asiakas. Mediassa kirjoitetaan paljon kotihoidosta, eikä uutisointi ole aina kovin positiivista. Netistä saa tietoa, mutta halusin kuulla muiden kokemuksia ja näkemyksiä. Tällaiset tilaisuudet ovat hyviä, keskustelutilaisuuteen osallistunut Matti kertoi.

– Huomasin ilmoituksen Helsingin Sanomissa. Soitin kaverilleni ja päätimme osallistua. Ennen kaikkea oma kiinnostus sai saapumaan tilaisuuteen, Riitta kertoi.

Ohjelma koostui kysymyksistä, keskustelusta ja tietoiskuista

Tapahtuman aikana osallistujille kerrottiin kotihoidon, Seniori-infon ja Palvelukeskus Helsingin palveluista. Lisäksi osallistujat esittivät kysymyksiä, jotka koskivat esimerkiksi kotihoitokäyntien määrää, hoitajien koulutusta ja hätätilanteita.

– Meillä on tosi hyvät sivut, joihin kannattaa tutustua. Meille voi myös soittaa ja laittaa sähköpostia. Me autamme muun muassa erilaisiin palveluihin ja apuvälineisiin liittyvissä kysymyksissä, Seniori-infon Venla Kekkonen vinkkaa.

– Palvelukeskus Helsingissä pilotoidaan jatkuvasti uusia laitteita, joilla tuetaan turvallista kotona asumista. Tuotamme kotihoidon asiakkaille muun muassa etähoito-, turvapuhelin- ja ovihälytinpalveluita sekä GPS-paikannuspalveluita, Markitta Karvinen Palvelukeskus Helsingistä kertoi.

Yhteinen kehittäminen on tärkeää

Osallistujat pääsivät myös kehittämään kotihoidon ja omaisten yhteistyötä. Ideat koskivat tiedonkulun turvaamista ja vertaistukea. Osa kävijöistä ilmoittautui myös kokemusasiantuntijatoimintaan.

– Nämä tiedot ja tilaisuudet ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Käymme kaikki kommentit ja kysymykset huolellisesti läpi, ylihoitaja Claudia Hellström ja kotihoitopäällikkö Suvi Kan kiittelivät osallistujia.

Seuraava tilaisuus järjestetään Kinaporin palvelukeskuksen juhlasalissa 26. marraskuuta kello 16.45. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

– Toivomme, että myös seuraavaan tilaisuuteen saadaan paljon osallistujia. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita!