Toimintaan tutustui apulaispormestari Sanna Vesikansa Kinaporin johtaja Sari Hedmanin opastuksella

Keväthumaus Sörkän Kinaporissa 23. maaliskuuta

Kinaporin palvelukeskuksessa Sörnäisissä humahti täysin palkein perjantaina 23.3., kun talon vapaaehtoistoimintaa tehtiin tunnetuksi. Keväthumaukseksi nimetyn päivän ohjelman olivat koonneet talon vapaaehtoiset, jotka haluavat tuoda näkyviin sen, että Kinaporissa ”voi tehdä mitä vaan”. Toimintaan tutustui myös sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa Kinaporin johtaja Sari Hedmanin opastuksella.

Tapahtuma oli virkistystä talon asukkaille, asiakkaille ja vapaaehtoisille, mutta sen tarkoitus oli myös madaltaa kynnystä tulla mukaan – onpa kävijä sitten kiinnostunut talon tapahtumista tai osallistumisesta vapaaehtoisena niiden toteuttamiseen.

Keväthumaus koostui työpajoista, työnäytöksistä ja ohjelmallisesta osuudesta. Kädentaitojen työ-näytöksissä ja askartelu- ja korttityöpajoissa oli mahdollista elvyttää vanhoja taitoja tai oppia uutta. Juhlasalissa esittäytyi vapaaehtoistoiminnan värikäs kirjo.

Tarjolla oli muun muassa tuolitanssia, lattareiden ja laviksen opettelua, tanssi- ja kuoroesityksiä, näytelmäpotpuri, reissuvideo, yhteislaulua ja karaoke-tanssit. Kohtaamisia suunniteltiin Treffitaulun äärellä. Lisäksi oli esillä niin kivi- kuin käsityö-näyttelyitä.

Vilkasta vapaaehtoistoimintaa

Kinaporin palvelukeskus on yksi kaupungin eläkeläisille ja työttömille tarkoitetuista palvelu-keskuksista. Vapaaehtoistoimintaa on ollut aina sen perustamisesta 1986 lähtien – toiminnassa on vieläkin aivan alusta alkaen mukana olleita.

Organisoitua vapaaehtoistoiminta on ollut vuodesta 2004 ja kokoaikaisena vapaaehtoistoiminnan ohjaaja on toiminut viimeiset kahdeksan vuotta. Kinapori onkin kaupungin palvelukeskuksista ainoa, jossa on kokopäiväinen vapaaehtoistoiminnan ohjaaja.

Vapaaehtoisia on tällä hetkellä yli 130. He tuovat merkittävän lisän talon toimintaan mm. vetämällä talon monia keskustelu-, teema- ja liikuntaryhmiä, toimimalla erilaisissa avustustehtävissä, järjestämällä tapahtumia, retkiä ja matkoja, pyörittämällä bingoa, kirjastoa ja lukupiiriä, ohjaamalla kuoroa ja tanssiryhmää ja tekemällä lehteä yhdessä toisten vapaaehtoisten ja henkilökunnan kanssa.

Kävijöitä palvelukeskuksessa on päivittäin 500–600 ja henkilökuntaa 12.

Kuvia tapahtumasta

JAA