Vanhustyö puistossa, kuvannut Maarit Hohteri, Helsingin kaupungin aineistopankki

Kaikilla on oikeus olla huolissaan ikääntyneestä

Valtakunnallista Kätketyt äänet -kampanjapäivää vietetään Helsingissä perjantaina 14.6. klo 10–14 Kolmen sepän aukioilla. Tapahtuman tarkoituksena on levittää tietoa ikäihmisten kaltoinkohtelusta, väkivallasta ja niiden vastaisesta työstä. Päivä on osa kansainvälistä kampanjapäivää.

Tapahtuman avulla pyritään kiinnittämään huomiota kaikkien oikeuteen olla huolissaan ikääntyneestä lähimmäisestä. Päivän tavoitteena on myös lisätä tietoisuutta Huoli-ilmoituksesta, jonka avulla kuka vain voi ilmaista kunnalle huolensa ikääntyneestä tai hänen avun tarpeestaan.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Paikan päällä on mahdollista tavata alan asiantuntijoita, seurata mielenkiintoisia puheenvuoroja ja kuunnella Samae Koskisen esitystä.

Tapahtumaa koordinoi Suvanto ry. Tapahtumassa ovat mukana Helsingin kaupunki, Geronomiliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Vanhus –ja lähimmäispalvelun liitto, Muistiliitto, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ry, Eläkkeensaajien keskusliitto EKL ja Ilostu Oy.

Lue lisää tapahtuman verkkosivuilta

Lisätietoa Huoli-ilmoituksesta 


JAA