Kankarepolun ryhmäkodin tupaantuliaisissa vieraili klovni Narkolepsia avustajansa Järjen äänen kanssa.

Kankarepolun ryhmäkodin tupaantuliaiset

Loppuvuodesta 2018 toimintansa aloittaneessa Kankarepolun ryhmäkodissa vietettiin tupaantuliaisia kauniina kesäpäivänä, joten juhlat voitiin järjestä talon omassa puistossa. Lämminhenkiseen ja rentoon juhlaan tuli paljon vieraita, joista suurin osa oli asukkaiden läheisiä. Lisäksi parikymmentä naapuria saapui juhlaan toivottamaan ryhmäkotilaiset tervetulleeksi Kankarepolulle. Naapurusto on muutenkin lämpimästi ottanut vastaan uuden ryhmäkodin väen.

Vammaispalvelupäällikkö Kristiina Räihän pitämän juhlapuheen lisäksi ohjelmassa oli musiikkiesityksiä, joita esitti Nukarin rokkibändi sekä klovni Narkolepsia avustajansa Järjen äänen kanssa. 

Kankarepolulle muuttaneet asukkaat ovat viimeisiä laitoksessa eli Killinmäessä asuneita. Helsingin kaupungin kehitysvammaisten laitostoiminta lopetettiin 3.12.2018, kun he muuttivat sieltä Kankarepolun ryhmäkotiin.

Kankarepolun ryhmäkoti tarjoaa yksilöllistä autettua asumista 20 kehitysvammaiselle aikuiselle, jotka tarvitsevat päivittäin paljon tukea ja hoivaa. Taloa suunniteltaessa on otettu huomioon siellä asuvat vaikeavammaiset.  Tilat ovat avarat ja valoisat. Ylä- ja alakerran kodeista on helppo pääsy isoille parvekkeille ja terassille. Alakerrasta on mahdollisuus mennä kodista suoraan pihapiirissä olevaan puistoon.

Ryhmäkodin työtä ohjaa seuraavat arvot: Yksilöllisyys, Asiakaslähtöisyys, Avoimuus ja Osallisuus.

Kankarepolulla on kivaa yhdessä!