Piirretty kuva, jossa kolme henkilöä, pyörä, talo, puita ja aurinko.

Kohti Kamppia - Kampin perhekeskus avaa ovensa syksyllä 2021!

Helsinkiläiset lapsiperheet saavat uuden perhekeskuksen Kamppiin. Kyseessä on ensimmäinen Helsingin keskustassa sijaitseva perhekeskus. Perhekeskus valmistuu aivan Helsingin ytimeen osoitteeseen Malminkatu 3 F.

Tulevan perhekeskuksen remontointi on käynnistynyt tänä syksynä. Valmista on määrä tulla syksyllä 2021, jolloin ovet avataan asiakkaille.

Perhekeskus tarjoaa 0-17-vuotiaille lapsille ja nuorille perheineen sekä raskaana oleville laajasti ja monipuolisesti saman katon alla muun muassa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja, lapsiperheiden kotipalveluja, sosiaalipalveluja sekä puhe-, fysio- ja toimintaterapiapalveluja.

Perhekeskukseen jalkautuu työntekijöitä myös muista palveluista asiakkaan tarpeen mukaan, kuten aikuissosiaalityöstä tai aikuisten päihde- ja mielenterveyspalveluista.

Lapsiperheille parasta

Järjestyksessään Kamppi on Helsingin neljäs perhekeskus. Aiemmat perhekeskukset ovat avautuneet Itäkeskukseen, Vuosaareen ja Kallioon.

Perhekeskus kokoaa samaan tilaan lasten ja perheiden palveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin. Perhekeskuksessa asiakkaan ympärille kootaankin hänen tarpeidensa mukainen palvelukokonaisuus.

Kampin perhekeskuksen sijainti on erinomainen ja liikenteellisesti hyvin saavutettavissa. Sen toivotaan tarjoavan lapsiperheille avoimen kohtaamispaikan ja tilat toimivalle yhteistyölle eri järjestöjen kanssa.

"Kampin perhekeskus on enemmän kuin neuvola, kun lapsiperheille on tarjolla laajemmin palveluja. Tilat uudistetaan viihtyisiksi ja monikäyttöisiksi. Sisääntulokerrokseen on jatkossa tulossa myös perhekahvila, jossa voi tavata muita perheitä”, projektipäällikkö Anna-Kaisa Tukiala sanoo ja toivottaa jo etukäteen lapset ja heidän vanhempansa lämpimästi tervetulleiksi Kamppiin.

Kampin perhekeskus tulee palvelemaan neuvolatoiminnan osalta nykyisiä Töölön, Laakson ja Viiskulman neuvola-alueiden perheitä.

Töölön ja Laakson neuvolat palvelevat tällä hetkellä molemmat Kivelän sairaalassa. Laakson neuvola muutti Kivelään koronaterveysaseman avautumisen myötä viime keväänä. Laakson yhteissairaalan suunnittelu on käynnissä ja rakentaminen Laaksossa alkaa vuonna 2022 purkamalla rakennus 4, jossa neuvola sijaitsi.

Myös Kivelässä on alkamassa remontti ja toimintojen muutoksia ensi vuodenvaihteessa. Tuolloin neuvolat muuttavat hetkeksi väistötiloihin ennen kuin Kampin perhekeskus päästään avaamaan ja neuvolat saavat uudet, lopulliset tilansa syksyllä 2021. Kampin perhekeskus tarjoaa lisäksi yhteistyömahdollisuuden muiden lapsiperheiden palvelujen kanssa. Kaikki neuvolat palvelevat tilamuutoksista huolimatta asiakkaita keskeytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla.

”Edelleen asiakkaat saavat kuitenkin hyödyntää valinnanvapauttaan ja valita heille sopivan neuvolan ja perhekeskuksen”, Tukiala muistuttaa.

Helsinki uudistaa sote-palvelujaan

Kampin perhekeskuksen avaaminen on osa Helsingin uudistuvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Katso, mitä tavoittelemme uudistuksella.

Tutustu myös verkossa perheitä palvelevaan Perheentuki-sivustoon.

Pysy kuulolla!

Kuva: Mari Huhtanen