Asiakkaille suositellaan kahden metrin turvaväliä.

Itäkeskuksen koronanäytteenottopiste muuttaa Tallinnanaukiolle

Itäkeskuksen koronanäytteenottopiste muuttaa perjantaina 31.7.2020 Stoasta Tallinnaukiolle (Tallinnanaukio 1 B). Stoan näytteenottopiste suljetaan perjantaina 31.7. klo 15, ja se aukeaa Tallinnanaukiolla lauantaina 1.8. klo 11.

Jos sinulla on tartuntaan viittaavia oireita, voit varata itse ajan testiin verkossa osoitteessa www.omaolo.fi. Jos et pysty tekemään koronaoirearviota verkossa, ole yhteydessä koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024, josta sinut ohjataan testiin ajanvarauksella.

Itäkeskuksen näytteenottopiste on avoinna ma–pe klo 8–18 ja la–su klo 11–18.

Näytteenotto muuttaa Stoasta, koska kulttuurikeskus avautuu vähitellen koronakevään jälkeen yleisölle ja tarvitsee tilat omaan käyttöönsä.

Itäkeskuksen näytteenottopisteeseen on hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet. Alla on kartta näytteenottopisteen sisäänkäynnin sijainnista.

Itäkeskuksen näytteenottopisteen sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Tallinnanaukio 1 B aivan metroaseman vieressä.

Hakeudu herkästi testiin, jos sinulla on tartuntaan viittaavia oireita

Tee oirearvio Omaolossa aina, kun sinulla on mitä tahansa koronavirustartuntaan viittaavia oireita. Näitä ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, päänsärky, nuha, pahoinvointi ja ripuli sekä maku- ja hajuaistin menetys. Saat Omaolo-palvelusta oireidesi perusteella toimintaohjeet ja voit tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin.

Jos et pysty tekemään oirekyselyä verkossa, ota yhteyttä koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 joka päivä klo 8–18.

Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, palvelee sinua Päivystysapu, p. 116 117.

Hätätilanteessa soita 112.

Toimi näin, kun tulet testiin

Saavu testiin ajoissa. Vartija päästää sinut sisään näytteenottoon.

Jos tulet testiin julkisilla liikennevälineillä, esimerkiksi metrolla,

  • huolehdi matkalla hyvästä käsihygieniasta
  • huolehdi, että yskit ja aivastat kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan, älä käsiisi
  • varmista yli kahden metrin etäisyys kanssa matkustajiin
  • suojaa hengitystiet esimerkiksi huivilla, kangasmaskilla tai kirurgisella suu-nenäsuojaimella.

Itäkeskuksessa ei ole autolla saapuville tarkoitettua drive in -näytteenottoa.

Helsinki lisää testausmahdollisuuksia

Koronaneuvonnan ja -testien kysyntä on kasvanut heinäkuussa, ja se on nyt samalla tasolla kuin kevään vilkkaimpina viikkoina. Helsinki vastaa tähän lisäämällä näytteenottomahdollisuuksia. Riittävä testaus on tärkeätä tartuntojen kiinni saamisessa ja epidemian leviämisen ehkäisyssä.

Kaupungin omia koronanäytteenottopisteitä on tällä hetkellä Itäkeskuksen lisäksi Laaksossa, Kannelmäessä ja Malmilla. Lisäksi keskustasta etsitään tiloja näytteenotolle.

HUSilla on näytteenottopiste Meilahdessa ja Uuden lastensairaalan edustalla.