Itäkadun perhekeskuksessa taiteillaan, tule mukaan!

Pop up -taidepajat perheille
Itäkadun perhekeskuksessa järjestetään keväällä taidepajoja, jotka on suunnattu 3–6 -vuotiaille lapsille vanhempineen. Taidepajat innostavat ja opastavat vanhempia ja alle kouluikäisiä lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Pajassa saa ideoita myös taiteen kohtaamiseen ja käyttämiseen lasten kanssa kotona arjen keskellä. Työpajaohjaajana toimii taidekasvattaja Anne Rossi-Horto.

Taidepajat järjestetään yhteistyössä lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon ja MLL:n kanssa.

Tervetuloa mukaan!
Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista (paitsi retki Ateneumiin).

Salaperäinen rasia - perjantai 22.3. klo 10–11.30

Oletko joskus nähnyt kuvia taidehistoriasta? Tutkimme salaperäisiä rasioita ja pääsemme availemaan  niiden kansia. Löytyykö rasioista kiinnostavia kuvia? Teemme omat puiset rasiat erilaisia taidehistoriakuvia, vesivärejä  ja muita materiaaleja käyttäen.

Viitat viuhumaan! - perjantai 29.3. klo 10–11.30

Oletko leikkinyt kotona roolileikkejä? Tutkitaan yhdessä erilaisia ihania roolivaatteita ja päästään kokeilemaan niitä. Yksi monikäyttöinen roolivaate on viitta. Suunnitellaan ja valmistetaan omat ainutlaatuiset viitat. Viittojen muokkaamiseen käytetään muun muassa tekstiilivärejä, pitsejä ja pikkutimantteja.

Peukalo-Liisan maailma - perjantai 5.4. klo 10–11.30

Oletko koskaan kuullut satua Peukalo-Liisasta, joka nukkuu kukanlehti peittonaan ja leikkii hyönteisten kanssa? Peukalo-Liisa tulee vieraaksemme ja kuulemme hänen tarinansa.  Teemme oman pienen Peukalo-Liisa -nuken ja kodin hänelle.

Retki Ateneumiin - perjantai 12.4. klo 10–12

Ateneumin taidemuseo on Suomen taiteen kansallisgalleria, josta löytyvät monet taidehistoriamme tärkeät teokset. Lähdemme tutustumaan näihin taideaarteisiin yhdessä.

Kokoontuminen Itäkadun perhekeskuksen edessä klo 10.  Matka jatkuu metrolla Ateneumiin, jossa tutustumiskierros kestää noin klo 12 asti. Ei sisäänpääsymaksua. (Ateneum, Kaivokatu 2) Ilmoittautuminen muiden pop up - taidepajojen yhteydessä tai sähköpostilla: kaisa.kettunen@hel.fi

HUOM. Retki Ateneumiin peruttu vähäisten ilmoittautumisten vuoksi, pahoittelemme / päivitys 11.4.2019

Itäkadun perhekeskus
Tallinnanaukio 1, 00930 HelsinkiJAA