Piirretty sininen hahmo vaaleanpunaisella taustalla.

Influenssarokotuksia annetaan helsinkiläisille 1.-26. marraskuuta

Maksuttomia influenssarokotuksia annetaan riskiryhmiin kuuluville sekä heidän lähipiirilleen maanantaista perjantaihin viikoilla 44-47 eli 1.-26.11. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Nopeiten rokotusajan voi varata maanantaista 25.10. klo 9 alkaen verkossa osoitteessa influenssarokotus.hel.fi. Ajan voi varata myös soittamalla ajanvarauspuhelimeen, p. 09 310 46300.

Rokotuspisteet ovat avoinna

 • 1.–26.11. maanantaista torstaihin klo 8.15–18 ja perjantaina klo 8.15–16.

Rokotuspisteet ovat

 • Jätkäsaaren rokotuspiste, Tyynenmerenkatu 6 L 3
 • Malmin rokotuspiste, Vanha Helsingintie 5 / Latokartanontie 16
 • Myllypuron rokotuspiste, Myllypurontie 1
 • Kannelmäen rokotuspiste, Kaustisenpolku 6 A

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja seuraavat ryhmät:

 • raskaana olevat
 • alle 7-vuotiaat lapset (6 kk ikäisistä 6-vuotiaisiin)
 • sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • 65 vuotta täyttäneet
 • varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat
 • sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö
 • vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri

Vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiriin kuuluvat henkilöt, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön kanssa. Lähipiiriin kuuluvat myös henkilöt, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa, jota ei voi suojata influenssarokotteella.

Rokotus on tehokkain tapa torjua influenssatartuntoja

- Influenssarokote kannattaa ottaa suojatakseen itseään ja läheisiään influenssalta ja sen aiheuttamilta jälkitaudeilta. Rokotteen ottaminen on erittäin tärkeää, jos lähipiiriin kuuluu henkilö, jolla on suurentunut riski sairastua vakavaan influenssaan, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

- Lähipiirin rokotusten antamasta suojasta hyötyvät esimerkiksi yli 65-vuotiaat, raskaana olevat, alle 6 kuukauden ikäiset lapset ja pitkäaikaissairaat, Turpeinen jatkaa.

Influenssa- ja koronarokotteen voi ottaa samanaikaisesti

Vallitseva koronavirustilanne korostaa entisestään influenssarokotteen ottamisen tärkeyttä.

- Ihminen voi saada samaan aikaan sekä koronaviruksen että influenssaviruksen. Samanaikaiset infektiot lisäävät vakavan taudin riskiä. Influenssarokotteen voi ottaa samanaikaisesti koronarokotteen kanssa, Turpeinen kertoo.

Helsinki aloittaa koronavirusrokotuksen kolmannella annoksella rokottamisen 60 vuotta täyttäneille ja koronavirukselle alttiiden ryhmille (riskiryhmät 1 ja 2) näillä näkymin ensi viikon alussa. Jos haluaa samalla käynnillä kausi-influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen niin se on mahdollista kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta. Tällöin ei tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukseen.

Myös koronarokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen voi ottaa samanaikaisesti influenssarokotteen kanssa. Ensimmäiseen ja toiseen annokseen ei myöskään tarvitse varata erillistä aikaa.

Lisätietoja

Helsinkiläisten influenssarokotukset 2021 - influenssarokotus.hel.fi

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Kuva: Miltton