Yhdessä influenssaa vastaan - influenssarokotus.hel.fi

Influenssarokotukset helsinkiläisille ovat alkaneet - Tervetuloa rokotuspisteisiin!

Maksuton influenssarokotus annetaan riskiryhmiin kuuluville ilman ajanvarausta rokotuspisteissä 5.−9. marraskuuta, maanantaista torstaihin kello 8.30−18.00 ja perjantaina kello 8.30−15.00.

Viime syksyn suuren kävijämäärän vuoksi Kampin rokotuspiste on siirtynyt väljempiin tiloihin Töölön kisahalliin. Muut rokotuspisteet ovat Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa ja Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa. Katso rokotuspisteiden tiedot

Influenssarokotukset ovat maksuttomia 65 vuotta täyttäneille, sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille, raskaana oleville ja lapsille 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin sekä varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville.

Raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin saavat influenssarokotuksen neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta 5.–16. marraskuuta.
Katso tarkemmat rokotusajat täältä

Jos asiakkaan on vaikea päästä rokotuspisteeseen, hän voi rokotusviikon jälkeen varata ajan sähköisesti tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Rokotukset muille ryhmille
Koululaiset saavat influenssarokotuksen kouluterveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat voivat ottaa rokotuksen oppilaitoksensa terveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Oppilaitokset tiedottavat oppilailleen itse rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstölle annetaan influenssarokotus työterveyshuollossa.

Helsingin kaupunginsairaaloiden päivystys ja vuodeosastot, monipuoliset palvelukeskukset, kuntoutus- ja kehitysvammaisten hoitolaitokset sekä kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.

Lisätietoa Helsingin rokotuksista saat sivuiltamme influenssarokotus.hel.fi, #rokotukset ja terveysneuvonnasta, p. 09 310 10023 (24 h).

Tietoa rokotteesta: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Uutista on tuoreutettu 5.11. klo 10.40.

JAA