Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille

Helsinki tarjoaa maksuttoman ehkäisyn alle 25- vuotiaille helsinkiläisille ja helsinkiläisten oppilaitosten opiskelijoille.

Kaupungin tarjoamia ehkäisymuotoja ovat pillerit, rengas, kierukka, implantaatti, ja kondomit.  Nuoret voivat kysyä lisää ehkäisystä oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta, omalta terveysasemalta tai Helsingin keskitetystä ehkäisyneuvonnasta. Ehkäisyn aloittaminen ammattilaisen tuella on turvallista ja se käy helposti.

Erityisesti nuorten kohdalla matala kynnys kysyä ehkäisystä ja käyttää ehkäisypalveluja edistää hyvinvointia ja terveyttä. Vähentyneet ei-toivotut raskaudet ja seksitautitartunnat näkyvät myös säästettyinä euroina.

Gynekologi Satu Suhonen haluaa rohkaista nuoria ottamaan ehkäisyn puheeksi niin läheisten kuin ammattilaisten kanssa. Suhonen on Helsingin keskitetyn ehkäisyneuvonnan vastuulääkäri.

”Iso osa raskauden keskeytyksistä tehdään alle 25-vuotiaille, siksi Helsinki haluaa panostaa tähän ikäryhmään”, Satu Suhonen kertoo.  

Suhonen nostaa keskustelussa esiin myös kondomin käytön muiden ehkäisyvälineiden rinnalla.

”Kondomi on korvaamaton seksitautien ehkäisyssä ja sen käyttöön kannustetaan.”

”Helsingissä ehkäisyneuvonta palvelee laajasti. Keskustelemme asiakkaiden kanssa myös heidän oikeuksistaan omaan seksuaalisuuteen ja kehoon liittyen. Kysymme lisäksi seksuaalisesta häirinnästä”, Suhonen jatkaa.

Lisätietoja maksuttomasta ehkäisystä


Opiskeluterveydenhuollon ehkäisyvastaanottoja myös kesällä

Opiskeluterveydenhuollon kesävastaanotot


Uutista muokattu 24.5.2019: poistettu tiedot viime kesän kampanjasta ja lisätty linkki kesävastaanottoihin.

JAA