Paleface esiintyy Hietaniemenkadun palvelukeskuksessa

Hietaniemenkadun palvelukeskus – tärkeää työtä asunnottomien hyväksi jo 10 vuotta

Hietaniemenkadun palvelukeskus juhli 10-vuotista taivaltaan perjantaina 7.6. Juhlakansaa viihdytti rap artisti Paleface, joka on tunnettu yhteiskunnallisesti kantaa ottavista kappaleistaan.

Juhlapäivän ohjelma alkoi heti aamusta ja se houkutteli paikalle runsaasti asiakkaita.

Asiakkaille on tänään ollut tarjolla hiustenleikkuuta, kesäkassien tuunausta ja ilmainen lounas. Päivä on ollut vauhdikas ja osanotto on ollut tosi hyvä, ohjaaja Sari Saarikoski kertoi.

Iltapäivän yleisötilaisuuden kruunasi rap artisti Paleface. Tunnelma oli kesäisen kuuma ja juhlaväki tanssi kädet ilmassa aina apulaispormestaria myöten.

Tunnelma on todella hyvä. Meillä on mielenkiintoista ohjelmaa ja erittäin hyvää musiikkia. Kaikki ovat hyvillä fiiliksillä mukana. Täällä tehdään tosi hyvää työtä ja sitä kannattaa juhlistaa, palvelukeskuksen johtaja Anna-Maija Josefsson iloitsi.

Paikalla oli myös etsivän lähityön sosiaaliohjaaja, joka kertoi päivittäisestä työstään asunnottomien parissa.

Me työskentelemme joka puolella kaupunkia. Jos joku näkee ulkona nukkuvia, meille voi laittaa viestiä ja me tulemme tarkistamaan, mikä on tilanne, Lena vinkkasi.

Helsingissä tehdään hyvää työtä asunnottomuuden ehkäisemiseksi

Apulaispormestari Sanna Vesikansa nosti puheessaan esille, kuinka hyvin Helsinki ja Suomi ovat hoitaneet asunnottomuutta. Suomi on ainoa EU-maa, jossa asunnottomuus on saatu laskuun.

– Vaikka tilanne ei vielä ole täydellinen, olemme oppineet paljon Hietaniemenkadun kymmenen vuoden aikana. Helsingistä löytyy tahtoa ja tarmoa. Me emme halua, että täällä nukutaan pakkasessa, Vesikansa totesi.

Vesikansa kiitteli puheessaan henkilökuntaa loistavasta työstä ja avoimesta vuoropuhelusta.

Ennakkoluuloja on edelleen paljon, mutta sekä asiakkaat että työntekijät auttavat niiden hälventämisessä. Työntekijät tuovat jatkuvasti esille asioita, joita pitää korjata. Se on todella tärkeää. Helsinki kuuluu kaikille ja me teemme siitä yhdessä vieläkin paremman kaupungin, Vesikansa iloitsi.

Hietaniemenkadun palvelukeskus

  • Osoitteessa Hietaniemenkatu 5 B, 00100 Helsinki.
  • Tarjoaa yösijan asunnottomille helsinkiläisille yöksi kerrallaan. Palvelujen piiriin voi hakeutua ilman maksusitoumusta tai lähetettä.
  • Keskuksessa on yhteensä 52 vuodepaikkaa. Yöpaikkojen lisäksi keskuksesta löytyy 52 tilapäisen asumisen soluasuntoa.
  • Palvelukeskuksessa on tarjolla ruoka- ja hygieniapalveluita sekä sosiaali- ja terveyspalveluita, kuten sairaanhoitajan tai sosiaaliohjaajan vastaanotto.

Jos huomaat alueellasi apua tarvitsevan, etsivän lähityön sosiaaliohjaajat tavoittaa sähköpostitse osoitteesta lahityo@hel.fi