Herttoniemen sairaalan sisäänkäynti

Herttoniemen sairaalasta tarvittaessa varasairaala koronaviruspotilaille

Helsinki varautuu koronapandemian laajenemiseen. Herttoniemen sairaalaan suunnitellaan varasairaalaa koronaviruspotilaille. Tarvittaessa sairaala voidaan ottaa käyttöön viikossa.

Varasairaalan tarkoituksena on varmistaa sairaansijojen riittävyys epidemian laajentuessa. Herttoniemeen voidaan tarvittaessa avata 300–400 sairaansijaa.

Varasairaalajärjestelyllä voidaan lisäksi vapauttaa sairaansijoja Laakson ja Malmin sairaaloihin niille potilaille, jotka siirtyvät tehohoidosta jatkokuntoutukseen.

– Herttoniemen sairaala on mielekkäin vaihtoehto varasairaalaksi, sillä se on entinen sairaala. Tilat ovat tähän käyttöön hyvät ja suhteellisen pienin muutoksin ja nopeasti käyttöön otettavissa, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

Jos tilanne vaatii, sairaala voidaan tarvittaessa avata nopeasti.

Herttoniemessä toimiva seniorikeskus muuttaa tarvittaessa Kustaankartanoon

Herttoniemen sairaalassa toimii tällä hetkellä Myllypuron seniorikeskus. Myllypuron seniorikeskus on väistötiloissa Herttoniemessä, koska sen omia tiloja peruskorjataan.

Jos varasairaala avataan, asukkaat muuttavat Kustaankartanon seniorikeskuksen tiloihin Oulunkylään. Asukkaat, joita on 136, voivat asua Kustaankartanossa, kunnes Myllypuron seniorikeskuksen remontti valmistuu. Tämän hetken arvion mukaan Myllypuroon päästään muuttamaan takaisin syksyllä 2021.

Asukkaiden omaisiin ollaan erikseen yhteydessä varasairaalasuunnitelmasta. Yhteydenotot omaisiin on jo aloitettu.