Ota Koronavilkku käyttöön

Lataa Koronavilkku-sovellus puhelimeesi

Koronan tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus on julkaistu. Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista.

Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Suojele itseäsi ja läheisiäsi

Koronavilkun avulla voit itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheisten terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista.

Jos Koronavilkun ladannut henkilö saa tartunnan, voidaan sovelluksen keräämien tietojen avulla jäljittää ne matkapuhelimet, jotka  ovat olleet tartunnan saaneen lähellä kahden viikon aikana. Koronavilkulla ei kerätä tietoa henkilöistä tai paikoista.

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä.

”Suosittelen lämpimästi, että mahdollisimman moni ottaa Koronavilkun käyttöön”, sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Juha Jolkkonen toteaa.

”Toivon, että uusi sovellus helpottaa myös Helsingin sote-ammattilaisten työtä altistuneiden jäljittämisessä. On kuitenkin edelleen tärkeätä, että pidämme kiinni tutuista koronaviruksen ehkäisykeinoista, kuten hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja riittävistä turvaväleistä, Jolkkonen jatkaa.

Sovellus saatavilla 31.8.

Koronavilkku on saatavilla sovelluskaupoista. Se ei välttämättä heti löydy sovelluskaupan hakutoiminnolla. Sovelluksen voi kuitenkin ladata heti koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta. Sivulla on myös lisätietoa sovelluksesta. 

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Solita. Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi, STM, Kela ja SoteDigi Oy.

Kuva: THL

Kaupungin koronasivut