Ryhmä naisia tuolijumpassa.

Helsinki on mukana finaalikolmikossa Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa

Helsinki on upeasti finaalissa kolmatta kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa. Kilpailun tavoitteena on tuoda esille kunnissa tehtävää työtä liikkumisen lisäämiseksi ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tänä vuonna kilpailun teemana on liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi tehtävä yhteistyö yli sektori- ja organisaatiorajojen.

Liikkumisohjelman kautta konkreettisiin tekoihin

Helsingin kaupungilla on oma liikkumisohjelma, jonka tavoitteena on saada kaupunkilaiset liikkumaan enemmän ja istumaan vähemmän. Ohjelma sisältää liki 60 erilaista toimenpidettä, jotka koskettavat kaikkia ikäluokkia.

Sosiaali- ja terveystoimessa yksi vahvasti esillä oleva teko ikääntyneiden arkiliikunnan lisäämiseksi on kotihoidon liikkumissopimus. Sen tarkoituksena on tukea arkiliikuntaa ja ikääntyneen omannäköistä arkea. Sopimuksen toimenpiteet voivat olla esimerkiksi arkiaskareiden tekemistä, harrastamista tai tasapainoharjoittelua.

Ajattelen, että liikkumissopimus antaa tekemiselle merkitystä, kun elämää on jo taitettu ja esteitä kohdattu. Liikkumissopimus sopii jokaiselle, kun päivittäisestä liikkumisesta ja arkiaktiivisuudesta sovitaan yhdessä myös muistin haurastuessa, kotihoitopäällikkö Jaana Nummijoki kertoo.

Liikkumissopimus on tarkoitettu hoitotyön tueksi mahdollisimman laajaan käyttöön. Meidän tavoitteenamme on, että vähintään 70 %:lla säännöllisen kotihoidon asiakkaista on liikkumissopimus, Jaana jatkaa.

Palkinnot jaetaan tammikuussa

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan ohjelmaa. Sen järjestää Kuntaliitto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Voittaja palkitaan Uno-pokaalilla Helsingin Hartwall Arenalla 16.1.2020 järjestettävässä Urheilugaalassa.

 

Lue lisää liikkumissopimuksesta täältä.

Tutustu kilpailun finalisteihin täällä.