Suoraan sisältöön
A A A

Helsingissä edelleen runsaasti kausi-influenssaa

Jokatalvinen Influenssakausi on edelleen käynnissä. Influenssaan sairastuneet ovat kuormittaneet kaupungin päivystäviä sairaaloita, eikä ruuhkatilanteilta ole täysin vältytty.

Helmikuussa influenssaan sairastuneiden määrä lähes kaksikertaistui tammikuuhun verrattuna, ja sairastuneita on ollut runsaasti myös maaliskuun alkupuoliskolla. Sairastuneissa on eniten työikäisiä.

Malmin ja Haartmanin päivystyssairaaloiden vastaanottotiloissa influenssaan sairastuneet pyritään lisätartuntojen ehkäisemiseksi pitämään erillään muista asiakkaista. Pisaratartuntana leviävä influenssa aiheuttaa ruuhkatilanteissa kuitenkin haasteita, eikä tartuntojen leviämistä voida täysin estää.

Perusterve pärjää yleensä kotona

Kun sairastetaan tavallista nuhakuumetta, perusterveen henkilön ei ole yleensä välttämätöntä hakeutua lääkäriin. Parasta hoitoa on tällöin lepo. Oireita voidaan helpottaa esimerkiksi tulehduskipulääkkeillä tai kuumetta alentavilla lääkkeillä.

Jos oireisiin liittyy esimerkiksi korkea kuume tai voimakas uupumus tai hengittäminen on selvästi tavallista raskaampaa, on syytä hakeutua terveysasemalle tai päivystykseen.

Tällä hetkellä potilaat joutuvat ajoittaisesta ruuhkaisesta tilanteesta johtuen odottamaan Malmin ja Haartmanin päivystyssairaaloissa tavallista pidempään. Pahoittelemme tilannetta.

Helsingin itsehoitosivut tarjoavat ohjeita terveyden edistämiseen ja sairauksien omatoimiseen hoitamiseen osoitteessa www.hel.fi/itsehoito.

Lisätietoa

Lue tarkemmin Helsingin influenssatilanteesta ja sairastuneiden määristä

JAA