Malmin sairaalan pääsisäänkäynti.

Helsingin sairaaloissa hoidettavia voi nyt tavata ulkona

Omaiset ja läheiset voivat tavata sairaaloissa hoidettavana olevia läheisiään lähinnä ulkona, jos potilaan tilanne ja vointi sen sallivat. Tapaamisista on sovittava aina etukäteen omaista hoitavan sairaalan osaston henkilökunnan kanssa.

Tapaamisen kesto voi olla enintään kaksi tuntia. Omaisille annetaan vierailun ajaksi kirurginen suu-nenäsuojus. Hoitajat opastavat omaisia suojuksen käytössä. Lisäksi omaisia muistutetaan pitämään hyvää huolta käsihygieniasta ja siitä, että tapaamiseen voi tulla vain terveenä.

Potilas voi tavata vierailijoita kerran päivässä. Tapaamiset ovat mahdollisia yleensä ulkona, mutta kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien asiakkaiden läheisille voidaan järjestää mahdollisuus tavata läheistään sairaalassa. Omaisia ohjeistetaan huolehtimaan myös riittävistä turvaväleistä. Esimerkiksi halaamista on vältettävä.

– Koska koronavirustilanne on helpottanut Helsingissä ja maan hallitus on eilen antanut uudet linjaukset vierailukäytännöistä, voimme höllentää tapaamisrajoituksia myös sairaaloissa. Puramme rajoituksia hyvin hallitusti ja tässä vaiheessa tapaamisesta sovitaan aina omaisen tilanteen ja voinnin mukaan. Keskustelemme koronavirustilanteesta jatkuvasti infektiolääkäreidemme kanssa ja seuraamme sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta,  sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kertoo.

Lisätietoja voi kysyä omaisen tai läheisen hoitopaikasta. Helsingin kaupungin sairaaloita ovat Laakso, Malmi ja Suursuo.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Mikael Lindén