Helsingin kaupungin saamat tunnustukset Ihanteellisin työnantaja -listauksessa.

Helsingin kaupunki toiseksi Ihanteellisin työnantaja -kilpailussa

Sote-alan ammattilaiset arvostavat kuntatyönantajaa

Helsingin kaupunki on sijoittunut upeasti toiseksi vuosittaisessa kansallisessa Ihanteellisin työnantaja -listauksessa sarjoissa lääketiede / terveysalan ammattilaiset sekä humanistisen alan ammattilaiset. Kyseessä on ammattilaisten äänestys siitä, mikä työnantaja on heidän unelmatyönantajansa. Listaus tehdään Suomen suurimman vuosittaisen työnantajatutkimuksen tuloksena.

Helsingille irtosi äänestyksessä toinen sija sekä lääketieteen ja terveysalan sarjassa että humanistisen työn sarjassa. Humanistisella alalla mukana äänestämässä ovat muun muassa sosiaalityöntekijät.

”Olemme hyvin iloisia ja otettuja näistä sijoituksista, etenkin nyt kun sote-ammattilaisten rekrytointitilanne on hankaloitunut koko maassa”, Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstö- ja kehittämispäällikkö Sari Kuoppamäki sanoo.
”Näemme tämän positiivisena myös tulevaisuuden rekrytointitilanteen suhteen yhteistyössä ammattilaisten kanssa.”

Kilpailun järjestäjä Universumin mukaan tietynlainen epävarmuus taloudessa näkyy jo ammattilaisten työelämäodotuksissa ja esimerkiksi vaihtohalukkuus on selvästi laskenut. Turvallista työnantajaa arvostetaan, kuten myös työnantajan ominaisuuksia ihmisiin ja kulttuuriin sekä työn arkeen liittyen.

Kolmen kärki äänestyksessä lääketieteen / terveysalan ammattilaisten sarjassa oli: 1. Orion, 2. Helsingin kaupunki, 3. Tampereen kaupunki sekä humanistisen alan sarjassa: 1. Helsingin yliopisto, 2. Helsingin kaupunki, 3. YLE.

Lue lisää
Lähde: www.universumglobal.com