EU:n vammaiskortti

EU:n vammaiskortti tulee pian käyttöön

EU:n Vammaiskortti tulee Suomessa käyttöön loppukevään aikana. Kortin on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat erityistä tukea osallistumisessa yhteiskunnan toimintaan. Kortin avulla voi Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuuden tai avustajan tarpeensa.

Vammaiskortti on samanlainen kaikissa niissä Euroopan maissa, joissa se tulee käyttöön. Kortissa on henkilön valokuva, nimi- ja syntymäaika, pistekirjoitusta ja hologrammitunniste. Kortin tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. Vammaiskortissa voi olla merkintä, kun henkilö tarvitsee useimmiten mukaansa avustajan tai tukihenkilön.

Kortin kääntöpuolelle on mahdollista valita symboleita ja QR-koodi, jonka taakse kortin käyttäjä voi itse tallentaa tietoja omasta avun ja tuen tarpeestaan. Lisätietoa symboleista

Kortti on tänä vuonna käytössä Suomen lisäksi Belgiassa, Italiassa, Kyproksella, Maltalla, Virossa, Sloveniassa ja Romaniassa. Lisätietoa

Piirrosvideot, joissa kerrotaan Vammaiskortista:

Vammaiskorttia on kehitetty Suomessa Euroopan unionin Perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuusohjelman tuella vuosina 2016-2017. Vuodesta 2018 lähtien kehittämistyötä tukee STEA Veikkauksen tuotoista.
     

JAA