Aulavahti Alma Sarvela ohjaa asiakkaita rokotuspisteellä.

Ensimmäisenä rokotuspäivänä rokotuksen otti 3 300 helsinkiläistä

Helsinkiläisten riskiryhmiin kuuluvien ja heidän läheistensä rokottaminen alkoi eilen maanantaina 9.11. Rokotuksia annetaan maanantaista perjantaihin neljän viikon ajan.

– Influenssarokotusten antaminen on lähtenyt käyntiin todella hyvin. Rokotuspisteillä on ollut rauhallista, eikä suurempia ruuhkia ole syntynyt. Ihmiset ovat noudattaneet hyvin turvavälejä ja käyttäneet kasvomaskia, ylihoitaja Liisa Luhtasela kertoo.

– Ensimmäisen päivän aikana 3 300 helsinkiläistä otti rokotuksen, sairaanhoitaja Minni Minkkinen kertoo.

Palautteissa rokotteen saaneet ovat kehuneet toimintaa rokotuspisteillä hyvin organisoiduksi, nopeaksi ja he olivat kiitollisia ystävällisestä ja iloisesta palvelusta.

Rokotusaikoja on vielä tarjolla

Helsinkiläiset ovat varanneet jo lähes 40 000 rokotusaikaa. Aikoja on kuitenkin vielä tarjolla.

 – Olemme järjestäneet lisää rokotusaikoja lähes kaikkiin rokotuspisteisiin. Etenkin Jätkäsaaren rokotuspisteelle on hyvin aikoja tarjolla. On todella upeaa, miten innokkaasti helsinkiläiset ovat varanneet rokotusaikoja, Minkkinen iloitsee.

– Suuren kiinnostuksen vuoksi rokotusviikkoja jatketaan joulukuussa viikolla, mutta lisäviikon ajat tulevat vasta myöhemmin varattaviksi. Tiedotamme lisäviikon ajanvarauksen aukeamisesta erikseen, Minkkinen sanoo.

Rokotuspisteillä on turvallista asioida

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi rokotuspisteillä kiinnitetään erityistä huomioita asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen. Rokotuksia annetaan tänä vuonna vain ajanvarauksella.

Rokotukseen tulevien pitää ottaa oma kasvomaski mukaan ja maskia pitää käyttää koko rokotuskäynnin ajan. Rokotuspisteellä on tarjolla käsihuuhdetta.

– Rokotuspisteillä on lisäksi ohjaajia, jotka opastavat ja valvovat turvavälien noudattamista, Minkkinen kertoo.

– Muistutamme myös, että rokotuspisteelle ei saa tulla kipeänä, Luhtasela painottaa.

Lue lisää influenssarokotuksista osoitteesta influenssarokotus.hel.fi.

Lue lisää koululaisten, neuvoloiden ja muiden ryhmien rokotuksista täältä.

Kuva: Minni Minkkinen

Uutista päivitetty 11.11. klo 12.18. Poistettu maininta, että Munkkiniemessä on vain vään rokotusaikoja jäljellä.