Asumisneuvonta on uudistunut – ota yhteyttä!

Asumisneuvonnan palvelut ovat uudistuneet. Asiakkaita palvelevat entistä paremmin ja joustavammin uusitut verkkosivut sekä myös chat-palvelu, johon voi tätä nykyä tunnistautua omilla henkilötiedoillaan ja näin ollen hoitaa myös henkilökohtaisia asioitaan.

Asumisneuvonnan verkkosivujen uudistuksessa on luotu selkeitä palvelupolutuksia, jotta  asiakkaat löytävät mahdollisimman helposti tarvitsemansa tiedon ja tavoittavat neuvojat entistä paremmin.


Chatissa voi hoitaa myös henkilökohtaisia asioita

Asumisneuvonnan chatissä on nyt mahdollista tunnistautua tietoturvallisesti ja käsitellä siis myös henkilökohtaisia ja arkaluontoisia asioita. Chat-keskustelu alkaa aina anonyyminä, mutta tarvittaessa asiakaspalvelija voi pyytää asiakkaalta tunnistetietoja.

Chatissa voi nyt saada myös somalinkielistä palvelua.  Asumiskummitoiminnan  hanketyöntekijä Seynab Omar Mohamed kertoo, että  yhteydenottoja on tullut esimerkiksi asunnon hakuun liittyvissä asioissa. Asumiskummitoiminnan hankevastaava Maarit Lehtinen pitää monikanavaisten palvelujen tarjoamista erikielisille maahanmuuttajataustaisille tärkeänä.
”Tämä on pilottihanke, jonka jatkoa arvioimme kevään kuluessa.”

Uusituilla sähköisillä palveluilla tavoitetaan asiakkaat entistä paremmin.
”Sähköiset palvelumme ilman muuta monipuolistavat toimintaamme ja auttavat meitä kohdentamaan resursseja asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Asumisneuvonnan verkkopalvelujen kehittäminen on ollut pitkäaikainen projektimme. Nyt alkaa jo näyttämään hyvältä”, iloitsee verkkopalveluiden hankkeen vetäjä Pauliina Partanen.

Helsingin asumisneuvonta on tarkoitettu kaikille niille kaupunkilaisille, joilla on kysyttävää asumisesta ja siihen liittyvistä ongelmista. Kysyä voi esimerkiksi asumisen haasteista, erilaisten tukien ja etuuksien hakemisesta, vuokranmaksuvaikeuksista sekä ero- tai muissa elämän kriisitilanteissa kuten häädön yhteydessä ilmenevistä ongelmista.

Asumisneuvojamme tekevät yhteistyötä useiden muiden tahojen kanssa ja myös neuvovat tarvittaessa eri toimijoita. Näihin kuuluvat muun muassa erilaiset järjestöt, isännöitsijät sekä vuokranantajat.

Ota yhteyttä – me autamme!
Verkkosivut ja chat