Useita kyynärsavuoja.

Apuvälinepalvelut kokeilee väliaikaisia palvelupisteitä

Helsingin sairaalan apuvälinepalvelut kokeilee parhaillaan pop-up-tyylisiä, väliaikaisia palvelupisteitä Kontulan sekä Kustaankartanon seniorikeskuksissa. Väliaikaisissa palvelupisteissä apuvälinepalveluiden henkilökunta ottaa vastaan palautuksia, tekee pieniä apuvälineiden huoltotöitä sekä tarjoaa neuvontaa.  

 

Väliaikaiset palvelupisteet sijaitsevat Kontulan seniorikeskuksen aulassa (joka tiistai klo 9.30-11.30) sekä Kustaankartanon seniorikeskuksen ravintolan aulassa (joka tiistai klo 13-15). Asiakkaita palvellaan saapumisjärjestyksessä.  

 

Pisteissä otetaan vastaan käytöstä palautuvia Helsingin kaupungilta lainattuja apuvälineitä, kuten rollaattoreja, kyynärsauvoja, wc-korottajia ja pyörätuoleja.  

 

Palvelupisteellä työntekijät suorittavat myös akuutteja huoltotöitä apuvälinepalveluista lainatuille apuvälineille.  Palvelupisteessä voi vaihdattaa kyynärsauvojen kumitulpat, asennuttaa sauvoihin jääpiikit sekä esimerkiksi huollattaa rollaattorien ja peruspyörätuolien jarrut. Työntekijät tarjoavat lisäksi asiantuntevaa neuvontaa niin apuväline- kuin sosiaali- ja terveystoimialan palveluista.  

 

"Asiakkailta on tullut paljon hyvää palautetta. He kiittelevät, että olemme tulleet lähemmäksi", kertoo väliaikaisessa palvelupisteessä työskentelevä apuvälineteknikko Tiia Havulehto.  

 

Väliaikaisen palvelupisteen toiminnasta kerätään kokemuksia ja palautetta, jotta apuvälinepalveluita voidaan edelleen kehittää. 

 

Väliaikaisten palvelupisteiden lisäksi apuvälinepalvelut Konalassa (Ruosilantie 18) palvelee ja ottaa palautuksia vastaan normaalisti.  


 

Väliaikaisten palvelupisteiden osoitteet aukioloajat


Kontulan seniorikeskus, Kontukuja 5 (pääaula/ravintolan aula)

Väliaikainen palvelupiste paikalla joka tiistai klo 9.30–11.30.

 

Kustaankartanon seniorikeskus, Oltermannintie 32, K-talon aula.

Väliaikainen palvelupiste paikalla joka tiistai klo 13–15.


Väliaikaiset palvelupisteet palvelevat joka tiistai aina 27.12.2022 asti. Kummassakaan pisteessä ei ole palvelua itsenäisyyspäivänä, tiistaina 6.12.2022.
 


Apuvälinepalvelun yhteystiedot