Uusixin joulu-pop-up -kauppa

Uusixin joulu-pop-up -kauppa

Uusix-verstailla on pop-up-kauppa Hietalahden kauppahallissa 2.-23.12. Pop-upissa on myynnissä sekä jänniä uutuuksia että vanhoja tuttuja suosikkeja Uusixin kierrätysdesign-valikoimasta. Kauppa on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-18.


Made in Helsinki

”Tuotteemme ovat todellisia lähituotteita”, toteaa Uusixin vastaava työnjohtaja Heidi Mäkelä. ”Kaikki tuotteet valmistetaan Kyläsaaren ja Suvilahden toimipisteissämme osana kuntouttavaa työtoimintaa, jossa työttömät helsinkiläiset voivat päivittää ja oppia uusia taitoja sekä löytää polkuja työelämään välittävässä ja oivaltavassa ilmapiirissä”.

Suurin osa Uusixilla valmistuvista tuotteista tehdään kierrätysmateriaaleista. Jokaisella tuotteella on tarina.

”Tekijöiden lisäksi osa tuotteiden tarinaa syntyy niihin käytetyistä materiaaleista, joista myös iso osa on helsinkiläistä”, kertoo Mäkelä. ”Esimerkiksi tämän joulun mallistoon saamme ensimmäisen erän Mechelininkadulta kaadetuista lehmuksista tehtyjä tuotteita. Suurin osa muistakin Puu & pinta -osaston tuotteista on kotoisin joko helsinkiläisitä puistoista tai virastoista. Ihania ja nostalgisia ovat muun muassa pulpettien pohjavanereista tehdyt Galaxy-korvikset. Hylättyjen polkupyörien osista taas syntyy Metalli-osaston osaavissa käsissä esimerkiksi korvakoruja, avaimenperiä ja kynttilänjalkoja”.

Hietalahden kauppahallin pop-up-kauppaan tulee myyntiin myös vanhoja tuttuja Uusix-tuotteita, kuten keramiikkaa, keittiötekstiilejä, tyynyliinoja ja kasseja omilla kuoseilla. Erityisen suosittuja ovat Helsinki-aiheiset kuosit.

Uusix-tuotteita    

Joulumyyjäisiä   

Uutinen julkaistu 28.11., tuoreutettu 2.12.