Rokotukseen ohjaava opaste, jossa teksti rokotus, vaccinering, vaccination.

70–74-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat

Koronavirusrokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 70–74 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1947–1951 syntyneet. Rokotuksen saavat myös heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidon tuen päätös.

Rokotusajanvaraus aukeaa tiistaina 9.3. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Verkosta ajan voi varata maanantai-illasta lähtien. Omaishoitajat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

Nyt rokotusvuoroon tuleville 70–74-vuotiaille postitetaan rokotuksista erillinen tiedote, joka on perillä ensi viikon aikana.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Rokotteiden antamisjärjestys perustuu kansallisiin suosituksiin.

75-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset jatkuvat edelleen. 85-vuotiaista ja sitä vanhemmista ensimmäisen rokotteen on saanut Helsingissä jo 97 prosenttia. 80-84-vuotiaista rokotteen on saanut 78 prosenttia ja 75-79-vuotiaista 19 prosenttia.

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen on erittäin ilahtunut iäkkäiden suureksi nousevasta rokotuskattavuudesta.

– Toivottavasti myös nuoremmissa ikäryhmissä rokotuskattavuus nousee suureksi kun heidän rokotuksensa alkavat. Pääsemme epidemiasta eroon vasta kun valtaosa väestöstä on rokotettu, Turpeinen sanoo.

– Jos rokotus on vielä ottamatta, 75 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat sekä heidän omaishoitajansa voivat edelleen varata rokotusajan. Olemme soittaneet 80 vuotta täyttäneille myös henkilökohtaisesti. Soitamme myös kaikille 75-vuotiaille ja tätä vanhemmille, jos he eivät ole rokotusaikaa vielä varanneet, Turpeinen jatkaa.

Soitto rokotuksista 75-vuotiaille ja tätä vanhemmille tulee numerosta 09 310 10020.

Ikääntyneitä rokotetaan Pfizerin rokotteella. Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien rokotuksia laajennetaan ensi viikolla

Ensi viikon aikana aloitetaan myös alle 55-vuotiaiden sairautensa tai tilansa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden helsinkiläisten rokotukset. Ajanvarauksen avaamisesta ja tarkemmasta ikäryhmästä tiedotetaan erikseen.

55–69-vuotiaat sairautensa tai tilansa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden henkilöiden rokotukset jatkuvat edelleen.

Samoin koronatyötä tekevän sosiaali- ja terveydenhuollon ja iäkkäiden hoivan henkilöstön rokotukset jatkuvat.

Alle 70-vuotiaita rokotetaan kansallisten suositusten mukaisesti AstraZenecan rokotteella.

Lue lisää koronarokotuksista osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Uutista päivitetty 8.3. klo 11.20: Lisätty numero, josta 75 vuotta täyttäneet saavat rokotuksia koskevan puhelun.